Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na západě Čech lehce mrzne, horské silnice mohou klouzat

Silnice v Karlovarském a Plzeňském kraji mohou namrzat. Silničáři sice vozovky chemicky ošetřili, ale ve vyšších polohách, v Krušných horách i na Šumavě, na silnicích zůstávají po pátečním sněžení zbytky sněhu, které mohou klouzat. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Na možnost ledovky upozorňují silničáři například v okolí Božího Daru na Karlovarsku. Na silnicích jsou vyjeté pásy se zbytky sněhu. Nebezpečné mohou být ale i silnice nižších tříd, například v okolí Bochova. Silničáři se v posledních hodinách zaměřili zejména na údržbu silnic v Podkrušnohoří, hlavní tahy jsou po chemickém ošetření sjízdné.

Podobně i v Plzeňském kraji by si řidiči měli dát pozor hlavně na silnicích ve vyšších polohách, kde může vznikat při teplotách kolem minus čtyř stupňů Celsia ledovka. Na možnost vzniku náledí upozorňovali během pátka i meteorologové, kteří vydali na sobotní ráno výstrahu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Karlovarský, Plzeňský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě Čech lehce mrzne, horské silnice mohou klouzat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.