Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ŘSD opravuje dva mosty na silnici I/6 u Pomezí nad Ohří

Hned dva silniční mosty v současné době rekonstruují silničáři na silnici I/6 u Pomezí nad Ohří na Chebsku. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje most přes železnici u Pomezí i menší most u odbočky na Libou. Obě stavby doprovázejí dopravní omezení.

Oprava mostu v Pomezí nad Ohří přes železniční trať je rozdělena do dvou etap. "Aktuálně zde probíhá vázání výztuže závěrné zídky a křídla, vrtání děr pro výztuž závěrné zídky a křídla, sanace opěr a podhledů nosné konstrukce pod mostem. Řidiči místem projedou po vedlejším mostě obousměrným provozem. Letos v říjnu dokončíme směr do Německa a kompletní opravu v hodnotě 31,5 mil. Kč bez DPH ukončíme v září 2022," informovala ŘSD.

Oprava by se měla obejít bez zásahu do nosné konstrukce. Stavbaři zde kompletně vymění příslušenství mostu, tedy římsy, vozovku, zábradlí nebo svodidla a také izolaci nosné konstrukce mostu. Kromě toho sanují spodní stavbu a nosnou konstrukci.

Přes osm milionů korun by měla stát i oprava nedalekého mostu u odbočky na Libou. I zde se vymění mostní vybavení, římsy, vozovka i s hydroizolací a oba mostní závěry. V rámci těchto úprav bude rozšířena nezpevněná krajnice. Stavba se rozdělí do dvou fází, při kterých se doprava svede na jednu polovinu vozovky. Do provozu pak bude opravený most uváděn postupně.

Řidiči musí být ještě nějaký čas trpěliví i kvůli opravě nedalekého mostu na silnici I/21 ve směru na Aš. I tam ŘSD kvůli pracím svedlo dopravu do zúžených pruhů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky ČR, silnice, stavby, Pomezí, Ředitelství silnic a dálnic, Pomezí nad Ohří, Libá, okres Cheb, oprava, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD opravuje dva mosty na silnici I/6 u Pomezí nad Ohří  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.