Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Chebský most čeká další část nutné rekonstrukce

Jeden z nejvytíženějších mostů v centru Karlových Varů prochází postupnou rekonstrukcí, která ho má udržet v provozu ještě zhruba dva až tři roky. Poté by měla přijít kompletní rekonstrukce, která je podle náměstka karlovarské primátorky Petra Bursíka (ODS) nevyhnutelná.

„Snažíme se dělat opravdu jen to nejnutnější, co nám doporučili statici a odborníci, kteří v minulém roce prováděli důkladnou mostní prohlídku včetně sond do těla mostu,“ vysvětluje Petr Bursík.

Po nedávné opravě odvodňovacích šachet a dilatačních spár bude nyní oprava mostu probíhat v jeho spodní části, takže nedojde k omezení silniční dopravy. Pracovat se totiž bude na mostních pilířích, kde je nutné provést sanaci spár.

„Bude se jednat o speciální nízkotlakou injektáž, pomocí které budeme vracet pojivo mezi jednotlivé stavebné kvádry. Náklady na tyto stavební práce jsou odhadovány na zhruba půl milionu korun,“ pokračoval dále náměstek primátorky.

Veškeré práce se budou provádět z lešení, které bude postaveno přímo kolem jednotlivých mostních pilířů. Práce tak neomezí ani vodáckou sezonu na řece Ohři. Vedení karlovarského magistrátu nyní připravuje podmínky výběrového řízení na dodavatele těchto prací, které by mělo být vyhlášeno v polovině června.

„Jakmile vybereme dodavatele, začne se hned pracovat,“ dodal Petr Bursík, který potvrdil, že se už nyní plánuje kompletní rekonstrukce Chebského mostu, kterou bude nutné provést v horizontu dvou až tří let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky chebský most, doprava, rekonstrukce, Karlovy Vary, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebský most čeká další část nutné rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.