Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prázdninový provoz na silnicích v Karlovarském kraji zkomplikují stavební práce

Řidiči a cestující v Karlovarském kraji se i letos musí připravit o prázdninách na uzavírky a výluky kvůli stavebním pracím na silnicích i železnici. Opravy chystá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), krajští silničáři i provozovatelé železničních tratí. Opravy a uzavírky by ale letos neměly výrazně zasáhnout hlavní tahy.

Na hlavní silnici I/6, která spojuje Karlovarský kraj s Prahou, by měly práce na opravách u Bochova do prázdnin skončit, řekl ČTK ředitel karlovarské správy ŘSD Lukáš Hnízdil. Další omezení by už měla mít menší dopad na silniční provoz. Týkat se budou například opravy tří mostů na silnici I/6 mezi Chlumečkem a Pomezím, most se bude opravovat i na silnici I/6 u Andělské Hory. Mosty se opravují ale i na silnici I/21 v lokalitě Dlouhé mosty u Františkových lázní, na silnici I/25 v Horním Ždáru a na silnici I/13 v Dalovicích. Na silnicích první třídy bude ŘSD o prázdninách opravovat ještě silnici I/21 v místě křižovatky u Dolního Žandova, pracovat se bude dál i na průtahu obce Stará Voda, na mimoúrovňové křižovatce v Toužimi a na opravě opěrné zdi ve Stráži na silnici I/13.

Řadu oprav chystá i Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. „Rozumíme tomu, že lidé v letních měsících více jezdí. Proto pro ně uzavírky spojené s opravami silnic určitě nejsou dvakrát příjemné. Ale na druhou stranu je třeba chápat stavebníky, kteří se snaží většinu prací naplánovat právě na období, kdy je počasí nejpříznivější. Prosíme řidiče o trpělivost a věříme, že se všechny opravy povede provést v termínu,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Bureš (ODS).

Asi nejvýznamnější rekonstrukce krajských silničářů bude na silnici II/205 v úseku Močidlec – Vladořice, na silnici II/210 se už pracuje na modernizaci silnice Lom – Podstrání, omezení potrvají i na stavbě křižovatky u benzinové čerpací stanice ONO v Sokolově. Se stavaři se potkají řidiči o prázdninách také na silnici II/213 mezi Hazlovem a Libou nebo na silnici II/212 Lazy – Kynžvart. V červenci se také uzavře hraniční přechod Svatý Kříž – Waldsassen v souvislosti s výstavbou obchvatu Waldsassenu. Provoz bude odkloněn ve směru na Pomezí.

Úplné uzavírky budou kvůli opravám silnic také v Liboci, na silnici Podlesí - Otovice, Stříbrná - Bublava, na mostě v Dolním Žandově či Mlhostově i na dalších silnicích třetí třídy.

Omezení se dotknou i železnice

Výluky ale budou i na železnici. Od 26. května do 19. července bude výluka na trati Františkovy Lázně - Aš - Hranice. Trať Chodov - Nová Role se uzavře od 26. července do 15. srpna. Z Chebu do Lubů u Chebu bude výluka krátká, v týdnu od 12. do 19. července, v pracovní dny bude výluka i na trati Cheb - Marktredwitz od 26. července do 6. srpna. Od 9. do 28 srpna se bude pracovat také na trati mezi Karlovými Vary a Merklínem.

Autobusy nahradí v červnu vlaky také na trati Sokolov - Kraslice v úseku mezi Svatavou a Olovím. V důsledku této výluky budou vlaky GWTR jedoucí o víkendech ze Sokolova do Karlových Varů dolního nádraží také nahrazeny autobusovy. Na několik dní v srpnu bude výluka také v úseku Rotava - Kraslice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky doprava, omezení, opravy, stavební práce, provoz, Karlovarský kraj, silnice, železnice, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Cheb, Sokolov, Praha, Františkovy Lázně, Bochov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový provoz na silnicích v Karlovarském kraji zkomplikují stavební práce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.