Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Modernizace průsečné křižovatky běží za plného provozu, dopravu řídí semafory

Přestavba křižovatky u sokolovské čerpací stanice ONO je v plném proudu. Po přípravných akcích zde došlo k omezení provozu a projíždějící řidiči se musejí obrnit trpělivostí. Provoz je totiž ze čtyř stran řízen semafory a tvoří se kolony.

„Přestavba této křižovatky je pro naše město velmi důležitým projektem, na který jsme mnoho let čekali. Hlavním zadavatelem stavby je Krajská správa a údržba silnic a my jako město Sokolov se na ní podílíme částkou, přesahující šest milionů korun,“ vysvětluje Renata Oulehlová (ANO), starostka Sokolova.

Celkové náklady na přestavbu této křižovatky dosahují zhruba 25 milionů korun. Větší část nákladů je hrazena ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). „Letos jsme z tohoto fondu získali zhruba 233 milionů korun. Přibližně 190 milionů použijeme na investiční akce, z nichž jedna je právě modernizace této křižovatky a zbylé peníze půjdou na menší opravy,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Krajského úřadu.

Přípravné práce v místě křižovatky proběhly už na konci loňského roku, ale hlavní stavební činnosti začaly až letos na jaře. Celá křižovatka je velmi rozlehlá a komplikovaná a často tam docházelo k dopravním nehodám. „Proto bylo rozhodnuto o její celkové rekonstrukci a přestavbě na okružní. Po celou dobu stavebních úprav je ale počítáno s průjezdností daného úseku, i když za výrazného omezení,“ doplňuje Jan Bureš (ODS), náměstek hejtmana pro dopravu.

A zatímco krajská údržba silnic zajišťuje stavbu hlavní části křižovatky, město Sokolov se podílí na realizaci chodníku, opravě přilehlého mostu a veřejného osvětlení. „Rekonstruovaná křižovatka je velmi frekventovaným místem, i co se týká chodců. I z jejich pohledu se jednalo o nebezpečné místo. Proto zajistíme stavbu chodníku, který jim umožní bezpečný průchod celou křižovatkou,“ doplnil Jan Picka (nez.), místostarosta Sokolova.

Město za stavbu chodníku zaplatí 6,2 milionu korun a hotovo by mělo být za půl roku. „Celkem jsme oslovili devět firem a poptávku zveřejnili i v elektronickém systému EZAK. Přihlásily se čtyři firmy a vítězná nabídka byla těch zmiňovaných necelých 6,2 milionu korun,“ dodal Jan Picka.

Kompletní dokončení rekonstrukce této křižovatky je plánováno na únor příštího roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky křižovatka ONO, okružní křižovatka, investice, zadavatel, Sokolov, Karlovarský kraj, rekonstrukce, Státní fond dopravní infrastruktury, Renata Oulehlová, ANO 2011, chodník, Jan Picka, Jana Pavlíková, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace průsečné křižovatky běží za plného provozu, dopravu řídí semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.