Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Školní spoje vyjedou v pondělí ráno, ty noční zatím jezdit nebudou

Dopravní podnik Karlovy Vary obnoví v pondělí ráno provoz školních spojů. Do lavic se sice zatím vracejí žáci prvního stupně, ale celá řada z nich městskou hromadnou dopravu k cestám do školy využívá. Jiná je ale situace u nočních spojů, kde se zatím nic měnit nebude.

„V pondělí 12. dubna obnovíme provoz školních spojů v karlovarské hromadné dopravě, tak aby školáci mohli opět využívat linky, na které byli zvyklí v běžném školním roce,“ potvrdil Tomáš Trtek (ANO), první náměstek primátorky Karlových Varů.

Vedení dopravního podniku ale upozorňuje, že vzhledem k tomu, že starší děti a studenti stále zůstávají v režimu distanční výuky a nadále budou trvat určité vládní restrikce, nebude provoz karlovarské městské hromadné dopravy obnoven v plném rozsahu. „Z toho důvodu nebude například obnoven provoz nočník autobusových linek,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Trvající vládní restrikce ohledně pandemie koronaviru vedení karlovarského dopravního podniku samozřejmě bedlivě sleduje, a jakmile se začne život ve městě vracet k normálu, bude na to reagovat.

„Sice dojde k určitému rozvolnění, ale lázeňské město de facto zůstane zavřené. Zavřené jsou totiž hotely, restaurace, kina a vše ostatní, kam se lidé chodili bavit a kde trávili volný čas. Jakmile se toto rozvolní a otevře, tak se samozřejmě vrátíme i k provozu nočních linek a všechny linky budou jezdit v plném rozsahu,“ dodal Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením Dopravního podniku Karlovy Vary.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky školní spoje, DPKV, Karlovy Vary, Dopravní podnik Karlovy Vary, ANO 2011, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní spoje vyjedou v pondělí ráno, ty noční zatím jezdit nebudou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.