Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

České dráhy nasadí od příštího roku nový spoj z Karlových Varů do Plzně

Nový jízdný řád začne v Karlovarském kraji platit od neděle 13. prosince. Rozsah dopravy, kterou zde zařizují České dráhy zůstane dle dopravce na současné úrovni, od poloviny příštího roku dojde k větší úpravě, kdy bude nasazena nová linka spěšných vlaků mezi Karlovými Vary, Chebem, Mariánskými Lázněmi a Plzní. Cestující svezou nové moderní soupravy RegioPanter.

Jízdní řády budou platné od této neděle až do 11. prosince roku 2021. V příštím roce počítají České dráhy na každý pracovní den s 259 regionálními vlaky, o víkendech a svátcích pojede 210 spojů denně.

 „K podstatné změně dojde v polovině příštího roku, kdy bude aktivována společná linka spěšných vlaků Karlovarského a Plzeňského kraje. Spěšné vlaky na této lince budou jezdit ve dvouhodinovém intervalu a nabídnou komfortní cestování novými elektrickými jednotkami RegioPanter mezi významnými městy Karlovarského a Plzeňského kraje. Tyto zcela nové jednotky částečně nahradí moderní motorové soupravy RegioShark, které budou více využity na neelektrifikovaných tratích v regionu,“ uvedl Vladimír Omelka, ředitel Regionálního obchodního centra ČD v Karlových Varech.

Nabídka turistických vlaků zůstává v následujícím roce neměnná, stejně jako oblíbené cyklovlaky Ohře z Chebu do Karlových Varů a zpět. Z Varů do Lokte a do Nové Role by měl opět vyrazit Festivalový vlak. Od května do srpna bude také v provozu víkendový sezónní vlak do Horního Slavkova – Kounice.

Lidé mohou rovněž nadále využívat večerní vlak do Aše, který od letošního června jezdí z Chebu jako přípoj od Pendolina, a stejně tak i jeden pár spojů rychlovlaku Pendolino, jenž od září tohoto roku jezdí až do Karlových Varů.

S omezeními je potřeba počítat na trati z Karlových Varů směrem do Chomutova. Výluka v úseku Dalovice – Hájek je podle aktuálních informací Správy železnic plánována až do 12. února 2021.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto skoda.cz

Štítky vlak, spoj, doprava, Cheb, Mariánské Lázně, Karlovy Vary, Plzeň, jízdní řád, České dráhy, Karlovarský kraj, RegioPanter, Plzeňský kraj, Správa železniční dopravní cesty, Motorová jednotka 844

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy nasadí od příštího roku nový spoj z Karlových Varů do Plzně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.