Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rezervaci parkovacího místa dostanou v Sokolově už jen vozíčkáři

Radnice mění strategii přidělování parkovacích míst. Ty už nedostanou všichni držitelé průkazu ZTP, ale pouze vozíčkáři. Důvodem rozhodnutí je nedostatek parkovacích míst ve městě a zastavení příprav stavby parkovacích domů.

„Parkování v Sokolově, stejně jako v dalších městech se stává větším a větším problémem. Když se stavěla sídliště, nepočítalo se s tím, že v jedné rodině budou i dvě a více automobilů a parkovací plochy prostě nestačí,“ konstatuje místostarosta Sokolova Jan Picka (nez).

Někteří obyvatelé Sokolova přitom volají po rezervaci míst. Jejich představa je taková, že by si parkovací místo zaplatili a měli by ho vyhrazené.

„Touto cestou jít nechceme a navíc jsme se dohodli, že změníme i systém přidělování rezervací na parkovací místa. Ty si budou moci zarezervovat pouze vozíčkáři, nikoliv všichni držitelé průkazu ZTP,“ doplnil místostarosta.

Vedení sokolovské radnice hledalo řešení pro zvýšení počtu parkovacích míst ve městě a rozhodlo se jít cestou takzvaných parkovacích domů. Ty měly v Sokolově být postaveny hned tři. Jenže plány musela radnice změnit a to hlavně kvůli pandemii Covid-19.

„Na přípravě těchto parkovacích domů jsme začali pracovat začátkem roku, ale v současné situaci jsme museli přípravy zastavit. Netvrdíme, že parkovací domy stavět nebudeme, ale rozhodně v letošním roce v přípravě pokračovat nebudeme,“ dodal Jan Picka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky parkování, ZTP, Karlovarský kraj, nedostatek, parkovací dům, Sokolov, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezervaci parkovacího místa dostanou v Sokolově už jen vozíčkáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.