Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Karlovarský dopravní podnik opět vylepšil svoji mobilní aplikaci

Od 1. srpna již nemusíte mít k platbám za parkovné, jízdné v MHD nebo vjezd do lázeňského území staženou digitální peněženku MasterPass. Nemusíte už ani při každém nákupu zdlouhavě hledat a opisovat údaje ze své platební karty. Platba může proběhnout doslova na jedno kliknutí.

„Při první platbě kartou uvidíte v aplikaci výchozí okno platební brány s možností svou kartu zapamatovat pro veškeré následné platby. Abyste mohli při své následné platbě zaplatit svou zapamatovanou kartou, je potřeba označit "Zapamatovat kartu”. Každá další platba pak obnáší jen jeden klik za parkovné, jízdenky či vjezd do lázeňského území,“ popisuje celý proces Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Placení prostřednictvím mobilní aplikace Moje DPKV mohou využívat v Karlových Varech nejen cestující hromadnou dopravou. Vedle nákupu jízdenky je totiž možné také zaplatit parkování na parkovacích automatech ve městě anebo si zakoupit povolení k vjezdu do lázeňského území.

Věřím, že toto usnadnění platby všichni uživatelé aplikace přivítají s velikou radostí. Současně pro ty, kteří naši mobilní aplikaci ještě nepoužívají, to bude dostatečný impuls k její instalaci“, uvedl Tomáš Trtek (ANO), první náměstek primátorky města Karlovy Vary.

Nedílnou součástí mobilní aplikace MojeDPKV je i dopravní portál, tedy kompletní přehled dopravních informací na jednom místě (zobrazení aktuální polohy všech městských autobusů, sledování virtuální inteligentní zastávky s časy odjezdů jednotlivých linek, zpoždění na lince, nehodu atd. jak u MHD, tak i u meziměstské dopravy, k vidění jsou trasy jednotlivých denních, nočních a zvláštních linek MHD, stejně tak i meziměstské linky. Dále je možno sledovat stav dopravy, tedy hustotu provozu na jednotlivých silnicích v Karlových Varech. Nechybí ani přehled dopravních událostí - aktuální uzavírky, nehody, dopravní omezení atd.

„Mobilní aplikace MojeDPKV měla svůj vývoj a nyní se již blížíme do finále. Na podzim bychom rádi představili možnost zakoupení dlouhodobého časového jízdného právě prostřednictvím naší mobilní aplikace“, sdělil Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva s tím, že v aplikaci je také graficky vyznačená lázeňská oblast, kam je zapotřebí povolení k vjezdu nebo přehled všech parkovacích míst ve městě včetně volných kapacit.

„Mobilní aplikaci je možno instalovat na operační systém Android či IOS a je k dispozici ke stažení v obchodech příslušných operačních systému, tedy Google play či Appstore,“ dodala Helena Kyselá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMKV

Štítky zjednodušení, modernizace, DPKV, mobilní aplikace, Karlovy Vary, platba, městská hromadná doprava, ANO 2011, Android

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský dopravní podnik opět vylepšil svoji mobilní aplikaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.