Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Modernizace křižovatky ONO v Sokolově by mohla začít ještě letos

Podklady pro vypsání výběrového řízení jsou připravené. Nyní musí spojit síly Karlovarský kraj a město Sokolov, kteří se pokusí najít jednoho dodavatele stavebních prací. Předpokládané náklady jsou 27 milionů korun.

„Jsme s Karlovarským krajem, nebo lépe řečeno s Krajskou správou a údržbou silnic společní zadavatelé. Musíme se ale pokusit vysoutěžit jednoho dodavatele na dvě různé smlouvy. Kraj předpokládá, že utratí 17,8 milionů korun a my zhruba 9,2 milionu korun,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka (nez).

Takzvaně kopnout by se mohlo už v letošním roce. I když se to bude týkat hlavně přípravných prací a přeložek, je to pozitivní signál všem řidičům.

„Tato křižovatka je opravdu nebezpečná a je dobře, že se změní v kruhovou. Hlavní část nákladů je na kraji, my budeme platit až v příštím roce a máme od zastupitelů příslib, že nám peníze na tuto investici uvolní,“ doplnila starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Součástí křižovatky jsou i chodníky nebo osvětlené přechody pro chodce. A ta jsou právě části, které budou hrazeny z rozpočtu města Sokolov.

„Jisté je, že bychom uprostřed této kruhové křižovatky rádi měli umístěný velký golfový míček, jako symboliku nedalekého golfového hřiště,“ dodala starostka Sokolova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky křižovatka ONO, okružní křižovatka, investice, zadavatel, Sokolov, Karlovarský kraj, Jan Picka, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace křižovatky ONO v Sokolově by mohla začít ještě letos  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.