Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vykolejený vlak u Lázní Kynžvart se podařilo odstranit

, aktualizováno 23. července 2020, 11:15

Poškozený vlak RegioNova, který ve středu vykolejil u Lázní Kynžvart na Chebsku, se již podařilo z místa nehody odstranit. Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová novinářům řekla, že se nyní pracuje na obnovení poškozené trati. Provoz by podle webu Českých drah měl být obnoven v 20:00. Doprava je nahrazena autobusy.

„Poškozený vlak byl po kolejích odtažen pomocí jiného vlaku do depa v Plzni," řekla Rajnochová. Škody na vlaku jsou předběžně odhadnuty na dva miliony korun. Celkem škody zatím činí 5,5 milionu korun.

Podle mluvčího Spávy železnic Marka Illiaše jsou poškozené výhybky i pražce. Práce na obnovení trati potrvají minimálně do odpoledne.

Vlak Regionova vykolejil u Lázní Kynžvart ve středu odpoledne. Osobní vlak Českých drah projel návěstidlo v poloze "Stůj". Poškodil výhybky a následně oba vozy vykolejily. Ve vlaku jelo pět cestujících, několik osob se lehce zranilo. Tou dobou měl stanicí projíždět i vlak Pendolino. Zabezpečovací zařízení ale zafungovalo správně a Pendolino včas zastavilo. Cestující z Pendolina museli hasiči dopravit zpátky na stanici, nikdo z nich se nezranil.

Vyšetřování nehody mezitím pokračuje, a to jak ze strany policie, tak Drážní inspekce. Podle krajského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy policie zadržela na místě jednu osobu. Policie vyšetřuje nehodu jako podezření z obecného ohrožení.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, nehoda, železnice, Lázně Kynžvart, České dráhy, Motorová jednotka 814, okres Cheb, policie, Pendolino, Plzeň, Drážní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vykolejený vlak u Lázní Kynžvart se podařilo odstranit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.