Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opravy omezí v Karlovarském kraji provoz na silnicích i železnici

Řidiče i cestující na železnici čekají o prázdninách na některých místech uzavírky nebo omezení kvůli naplánovaným opravám. Týká se to i klíčových silnic, včetně hlavního tahu na Prahu po silnici I/6, ale i komunikací nižších tříd, které spravuje Karlovarský kraj. Pokračovat bude také výluka na trati u Dalovic.

"Většina akcí, které letos budou začínat, vychází na prázdninové měsíce. Například na silnici I/6 je to oprava v úseku Vahaneč - Budov. Jde o opravu v délce asi čtyř kilometrů. Tam jsme soutěžili i na čas. Oprava vychází na 70 dní, zhruba od konce června přes celé prázdniny," řekl ředitel karlovarské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Lukáš Hnízdil. Náklady budou zhruba 48 milionů korun bez DPH.

Na silnici I/13 pokračuje oprava silnice u Damic. Jde o opětovné položení vrchní vrstvy silnice v rámci reklamačního řízení. Tato oprava by ale měla do začátku prázdnin skončit.

Omezení však budou i na železnici. Správa železnic už v současné době pracuje na opravě úseku Hájek - Dalovice, kde je dlouhodobá výluka. "Stavba tak navazuje na předešlou investici z roku 2018, kdy došlo k sesuvu na této trati, který si vynutil zastavení provozu na více než tři měsíce. V současné době je v tomto úseku zavedena pomalá jízda. Po opravě bude trať v normovém stavu a bude zavedena plná traťová rychlost," uvedl mluvčí Správy železnic Marek Illiaš. Náklady této etapy stavby by měly být podle něj 548 milionů korun, financována bude z národních zdrojů.

Pracovat se bude například také na rekonstrukci nádražní budovy v Ostrově. Stavebníci opraví plášť, střechu a prostory pro cestující. Předpokládaná cena je osm milionů Kč. "Oprava výpravní budovy se plánuje i ve Stráži nad Ohří, aktuálně probíhá příprava, realizace je plánována na červen až prosinec letošního roku. Cena opravy je 5,5 milionu Kč," doplnil Illiaš. Obdobné opravy se podle něj uskuteční v Nejdku, a to za 8,2 milionu Kč.

Na krajských silnicích budou pokračovat například práce na Chebské ulici v Mariánských Lázních, kde bude částečná uzavírka. Kompletní rekonstrukce, která si vyžádá omezení, se dělá i v Zemědělské ulici v Chebu. Na mnoha místech se bude frézovat a pokládat nový povrch. S částečným omezení provozu tak budou muset počítat řidiči například u Kynšperka, v Šindelové nebo v Mánesově ulici v Kraslicích.

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, doprava, rekreace, prázdniny, Karlovarský kraj, silnice, oprava, železnice, Dalovice, Praha, Správa železniční dopravní cesty, Ředitelství silnic a dálnic, Vahaneč, Damice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy omezí v Karlovarském kraji provoz na silnicích i železnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.