Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ceny pohonných hmot hmot po haléřích dolů. Nejlevněji se tankuje na Chebsku

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 36,98 Kč, před týdnem byl o 23 haléřů dražší. O 28 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,56 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 8,46 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 12,95 Kč na litru více.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 37,29 Kč za litr, u nafty 35,86 Kč. Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Chebsku, kde litr v průměru stojí 36,77 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Sokolovsku, litr tam prodávají průměrně za 35,23 Kč. Paliva jsou v kraji nejdražší na Karlovarsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 37,18 Kč a naftu za 35,80 Kč.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,79 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 35,12 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,69 Kč. Nafta se tam tankuje za 37,85 Kč za litr.

V sousedním Německu se podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.de prodává litr srovnatelného typu benzinu v přepočtu průměrně za 45,65 koruny. Za naftu zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 43,94 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Benzín, Nafta, Ceny, Ekonomika, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny pohonných hmot hmot po haléřích dolů. Nejlevněji se tankuje na Chebsku  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.