Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Karlových Varech začala demolice bývalého pivovaru, který obývali bezdomovci

V Karlových Varech začala demolice areálu bývalého pivovaru v Rybářích, který obývali bezdomovci. Strážníci, kteří kvůli tomu do Sokolovské ulice pravidelně vyjížděli, věří, že se situace v lokalitě po zbourání přes 20 let opuštěného objektu zlepší. Majitel areálu, společnost AF Company, chce v místě postavit obytné domy s obchody a službami. V projektu v první etapě počítá s 250 byty.

Podle řelitele karlovarské městské policie Marcela Vlasáka byly výjezdy strážníků do Sokolovské ulice na denním pořádku, lidé je volali jak ze strachu o vlastní bezpečnost, tak kvůli porušování vyhlášky o zákazu pití alkoholu na veřejných prostranstvích. Při zahájení bouracích prací byl v areálu ale už jen jediný bezdomovec, který ho v klidu opustil, řekl Vlasák. Podle statistik městské policie je ve městě zhruba 450 lidí bez přístřeší a zhruba 120 z nich strážnici evidují z důvodu přestupků či trestné činnosti.

Mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá potvrdila, že právě kvůli možným střetům s bezdomovci požádala firma pro zahájení demolice o součinnost městskou policii.

Pivovar v Rybářích byl postaven v 80. letech 19. století a pivo se v něm vařilo do roku 1999. Od roku 2004 byl objekt opuštěný.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením MP Karlovy Vary

Štítky demolice bývalého pivovaru, demolice, squat, bezdomovci, problémový obejkt, MP Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začala demolice bývalého pivovaru, který obývali bezdomovci  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.