Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Kriminalisté stíhají koloběžkáře za těžké ublížení na zdraví, srazil a vážně poranil chodce

Trestnímu stíhání čelí šestapadesátiletý muž z Horního Slavkova. Podle vyšetřovatelů během jízdy na elektrokoloběžce srazil a vážně zranil chodce, který pak musel postoupit několik operací. Navíc se ukázalo, že viník jel na stroji, který už spadá do kategorie motocyklů a je třeba mít řidičák. Ten měl muž v té době v blokaci.

Bylo kolem šesté hodiny večerní, když obviněný jel na elektrokoloběžce ulicemi Horního Slavkova. Jenže jel moc rychle a na mokré vozovce zřejmě přehlédl dvaapadesátiletého chodce. „Ten šel přes pozemní komunikaci nejdříve vyznačeným přechodem pro chodce, ten poté opustil a šel šikmo k ulici Školní. Na křižovatce došlo ke srážce elektrokoloběžky a chodce. Při této srážce došlo ke zranění dvaapadesátiletého muže, který byl následně opakovaně hospitalizován v nemocnici, kde se podrobil i několika operacím,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Během vyšetřování vyšlo najevo, že šestapadesátiletý muž řídil elektrokoloběžku, která svým výkonem spadá do kategorie motocyklů a je tedy potřeba mít řidičské oprávnění, užít ochrannou přilbu a mít sjednané povinné ručení z odpovědnosti za škodu. „V době, kdy došlo k této nehodě, tak šestapadesátiletý muž měl platnou blokaci řidičských oprávnění do konce února, a to z důvodu dosažení dvanácti bodů v bodovém hodnocení,“ doplnil Kopřiva s tím, že muži nyní hrozí až čtyři roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ZZS Karlovarského kraje

Štítky nehoda koloběžkáře, elektrokoloběžka, obviněný koloběžkář, těžké ublížení na zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté stíhají koloběžkáře za těžké ublížení na zdraví, srazil a vážně poranil chodce  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.