Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Kraj podporuje vznik městské policie v menších obcích, někde se potýkají s vysokým nárůstem nepřizpůsobivých

Bezpečnostní situace je v Karlovarském kraji velké téma a mnozí starostové už jí označují za kritickou. Hejtmanství se snaží přispět ke zlepšení situace finanční podporou na vznik městské policie v menších městech a obcích v regionu. Dříve podpořil například strážníky v Lokti. Teď se o podporu přihlásily také Kraslice nebo Bukovany.

„Podporu těchto žádostí považuji za samozřejmou, protože zřízení městské či obecní policie znamená pro samotná města a obce vysoké náklady, které mohou velmi zásadně ovlivnit jejich další rozvoj. Zároveň ale přináší obyvatelům daných oblastí větší pocit bezpečí, strážníci dokáží přímo v místě dohlížet na dodržování veřejného pořádku a velmi rychle a pružně řešit případné problémy,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

V Kraslicích na Sokolovsku funguje městská policie od letošního ledna. Město se teď obrátilo na kraj s žádostí o dotaci ve výši 500 tisíc korun na pořízení výstroje, výzbroje a vybavení služebny. „Bukovany pak pořádaly o finance na zřízení obecní policie,“ doplnil hejtman.

Bezpečnostní situace v kraji začíná být kritická, musí zasáhnout vláda, říká místostarosta Sokolova

Starostové větších měst Karlovarského kraje upozorňují na nedostatek policistů. Situace je podle nich alarmující. V kraji jich chybí zhruba 250, nejhorší je situace na Chebsku. A problémy mají i na Sokolovsku. Podle místostarosty Sokolova Jana Picky...

V Kraslicích zřídili městskou policie na popud místních obyvatel, kteří se necítili ve městě nejbezpečněji. Aktuálně tam na pořádek dohlíží pět strážníků. V nedalekých Bukovanech je situace ještě vypjatější.

V Bukovanech se dlouhodobě potýkají s nárůstem počtu nepřizpůsobivých občanů, se znečišťováním obce, zakládáním černých skládek, rušením nočního klidu, nárůstem přestupkových řízení a dalšími problémy s nedodržováním obecně závazných vyhlášek. S těmito potížemi může být obecní policie efektivně nápomocna,“ doplnil Kulhánek. Karlovarský kraj poskytne obci v rámci individuální dotace finance ve výši 300 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky městská policie, obecní policie, bezpečnost, bezpečnost v kraji, Kraslice, Bukovany, Karlovarský kraj, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Martínek

Vidíte nepřizpůsobivý, nás stojí hodně peněz, ničí náš majetek a to vše beztrestně. Takže bych jim snížil podpory s odůvodněním, že jsou vyšší náklady na městskou policii a státní policii způsobené jejich trestnou a škodlivou činnosti. To bych ten pokles podpor namířil přímo na tu danou obec či oblast. Když se budou chovat tak jak mají , nebude třeba navyšovat počty policistů a náklady na administrativu a tak jim ty peníze na podporu zůstanou !! Jenže to by se EU zbláznila i když bychom mohli použít příkladu z Německa, kde těm migrantům, kteří odmítli pomoc při živelných pohromách , snížili až na polovinu dávky. Co jsem se dočetl , tak to asi tak z poloviny pomohlo. No kdyby to u nás pomohlo z 50 %, bylo by to na dobré cestě.

Úterý, 23. července 2024, 13:28Odpovědět

Kraj podporuje vznik městské policie v menších obcích, někde se potýkají s vysokým nárůstem nepřizpůsobivých  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.