Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Chlapeček byl ještě spojen s placentou, našli ho zdravotníci v sokolovském babyboxu

Zdravotníci dnes ráno vyzvedli novorozeného chlapečka z babyboxu v areálu sokolovské nemocnice. Jedná se o první novorozeně po 16 letech, které tam takto někdo odložil. Chlapec je zdravý a váží přes čtyři kila. Podle mluvčího nemocnice byl ještě spojený s placentou.

„Dnes ve 4:45 ráno se v sokolovské nemocnici rozezněl alarm Babyboxu. Našli jsme v něm krásného, čerstvě narozeného chlapečka, ještě spojeného s placentou. Váži 4.150 gramů a je zdravý,“ informoval mluvčí nemocnice Vladislav Podracký.

Babybox je u nemocnice už 16 let. Za tu dobu zachránil život jednoho miminka, toho dnešního. „V celé České republice je to již 266. miminko, které tímto způsobem získalo šanci na lepší život,“ doplnil mluvčí.

Tyto speciální schránky se začaly na různých místech Česka objevovat v roce 2008. Jejich cíl je prostý. Zachránit životy nechtěných a odkládaných dětí. Jakmile někdo uloží dovnitř dítě, zapne se ventilace, vyhřívání a s menší prodlevou i alarm, který upozorní zdravotnický personál. S myšlenkou babyboxů přišel Ludvík Hess. Důležité je také umisťovat schránky tak, aby se lidé nemuseli bát je využít a vše bylo zcela anonymní. Oložení dítěte do babyboxu není trestné.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky babybox, nemocnice Sokolov, sokolovská nemocnice, novorozenec, záchrana novorozence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapeček byl ještě spojen s placentou, našli ho zdravotníci v sokolovském babyboxu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.