Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Karlovarském kraji sněžilo, silnice klouzaly a stromy uzavřely některé tratě

V Karlovarském kraji dnes od rána sněžilo, a to i v nižších polohách. Sníh na mnoha místech zůstával na silnicích. Lámal také větve a stromy. Kvůli překážkám na kolejích byla na několika místech zastavená doprava i na železnici. Hasiči evidují od půlnoci téměř padesátku zásahů kvůli sněhu, zjistila dnes ČTK. Dopravu na železnici se podařilo odpoledne znovu obnovit, po 16:00 zůstávají uzavřeny jen přeshraniční úseky z Chebu do Marktredwitz a z Vojtanova do Bad Brambachu. I sněžení odpoledne ustalo a sníh začal tát.

„Od půlnoci do deseti hodin dopoledne evidujeme pět desítek událostí, z toho 42 v souvislosti se sněžením. Ve všech případech se jedná o odstranění spadlých, prasklých či nahnutých stromů na komunikace vlivem těžkého sněhu. Události jsou plošně po celém kraji," popsal situaci mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

V průběhu nedělního dopoledne jsme vyjížděli i ke dvěma dopravním nehodám. U Rovné osobní auto skončilo v příkopě, nehoda byla bez zranění. Mezi Jáchymovem a Božím Darem havarovala dvě osobní auta, jedna osoba se zranila. V aktuálních podmínkách by vůbec neměli nikam jezdit ti, kteří již mají na autech letní pneumatiky," doporučil mluvčí hasičů.

Provoz byl zastaven například na trati Cheb - Mariánské Lázně. „Odstraňujeme stromy, které pod tíhou padají nebo jsou na trakčním vedení," doplnil dopoledne mluvčí Správy železnic Martin Kavka.

Podle webu Českých drah spadlé stromy zastavily provoz i na tratích z Vojtanova do Františkových Lázní nebo z Františkových Lázní do německého Selbu

Teploty byly dnes ráno těsně pod bodem mrazu. Podobně i v Plzeňském kraji lehce mrzne, srážek je tam ale méně, na Šumavě by se ale také měli řidiči připravit na sníh na vozovkách, vyplývá z údajů Českého hydrometeorologického ústavu a silničářů.

Sníh v Karlovarském kraji padá zhruba od 400 metrů nad mořem, na horách už druhým dnem. Například na Klínovec se tak znovu vrátilo zimní počasí s několika centimetry čerstvého sněhu a sníh je i na silnicích. Stejně tak na Šumavě v okolí Železné Rudy je zasněženo s teplotami okolo tří stupňů pod nulou.

Před nízkou teplotou a občasným sněžením varují i meteorologové ve výstraze pro celý dnešní den. Od pondělí by se ale mělo oteplovat a sněhové srážky by se měly objevit jen ve vyšších polohách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KK

Štítky ČR, počasí, silnice, železnice, hasiči, sníh, Karlovarský, Plzeňský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji sněžilo, silnice klouzaly a stromy uzavřely některé tratě  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.