Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Půjčovny kol i lodí v Karlovarském kraji čekají letos dobrou sezonu

Služby pro rekreanty v Karlovarském kraji se už začaly připravovat na letošní turistickou sezonu. Dobrou sezonu očekávají půjčovny lodí na Ohři i půjčovny kol. A byť je počasí stále nevyzpytatelné, celoročně otevřené půjčovny kol už začaly v teplých dnech své služby poskytovat, zjistila ČTK.

Vodácký kemp Dronte, který v kraji nabízí půjčovnu lodí i tábořiště na několika místech u řeky Ohře, očekává letos vydařenou sezonu. Objednávek mají na začátek sezony dokonce o něco více než v předchozích letech. Podle jednatele Vladimíra Šedy to bude zřejmě z ekonomických důvodů, lidé budou letos častěji dávat přednost dovolené v tuzemsku.

Rezervované už jsou z velké části víkendy i první týden v červenci, na kdy připadají dva státní svátky. Půjčovnu i kempy poptávají také školy, nejvíce na přelomu května a června. Ačkoli sezona ve vodáckém kempu začíná tradičně v červnu a končí v říjnu, lodě si mohou lidé půjčit po domluvě celoročně. Několik zájemců využívá lodě i v zimě.

Vodácký kemp Dronte letos ceny nezvyšoval, naposledy zdražil mírně loni. Zásadní novinky letos nechystá. Kromě vodáckých potřeb je možné si v kempu pronajmout i koloběžky. Zájem je o ně každoročně velký. "Lidé sem přijedou na několik dní nebo na týden a část dní stráví na vodě a část zase na koloběžkách na cyklostezce, která vede podél řeky. Elektrokoloběžky nepůjčujeme, je tu všude rovina," řekl jednatel.

Půjčovny kol Českých drah, které jsou na většině větších nádraží v Karlovarském kraji, začínají sezonu v dubnu, hlavní nápor ale přichází obvykle v květnu. Půjčovna na Dolním nádraží v Karlových Varech ale funguje celoročně. Podle pracovnic půjčoven je o kola zájem i mimo hlavní sezonu, protože Karlovy Vary jsou turistické město a mají síť cyklostezek, které zdatnějším turistům zjednoduší cesty po městě. Hlavní sezona ale začne s květnem a vrcholí v době filmového festivalu.

Půjčovny kol Českých drah letos nabídnou i novinku, a to možnost si rezervovat kola on-line. Kapacitní možnosti některých půjčoven jsou totiž v sezoně téměř zcela využity, takže pokud si někdo chce zajistit kola dopředu, je on-line rezervace ideální možností.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, služby, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půjčovny kol i lodí v Karlovarském kraji čekají letos dobrou sezonu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.