Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Udeřil spícího seniora lahví do hlavy a pak ho dusil polštářem. Nejvyšší soud potvrdil muži 16,5 roku vězení

Za pokus o vraždu seniora z Aše na Chebsku si Josef Balogh s konečnou platností odpyká 16,5 roku ve vězení. Jeho dovolání bez veřejného jednání odmítl Nejvyšší soud. Novinářům to řekla mluvčí soudu Gabriela Tomíčková. Plné odůvodnění zatím není veřejně dostupné.

Balogh podle pravomocného verdiktu předloni v listopadu brzy ráno vnikl do domu sedmdesátiletého muže, u kterého v minulosti bydlel. Chtěl jej okrást. Spícího muže nejprve udeřil skleněnou lahví do obličeje, pak se ho pokusil udusit polštářem.

Senior předstíral, že je mrtvý, Balogh proto od dalšího násilí upustil. V domě ukradl kovovou krabičku s penězi a telefon, který pak prodal v zastavárně.

Muž vinu popíral. U plzeňského krajského soudu uvedl, že krabičku a telefon našel v parku v okolí a že v domě seniora danou noc vůbec nebyl. Soudy mu ale neuvěřily. „Vina obžalovaného byla zjištěna souhrnem nepřímých důkazů," uvedl loni předseda senátu Vrchního soudu v Praze Michal Hodoušek.

Po odmítnutí dovolání Nejvyšším soudem zbývá Balogovi ještě možnost podat ústavní stížnost. Musel by ale argumentovat porušením svých základních práv.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky soud, nejvyšší soud, pokus vraždy, pokus o vraždu, Chebsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udeřil spícího seniora lahví do hlavy a pak ho dusil polštářem. Nejvyšší soud potvrdil muži 16,5 roku vězení  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.