Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Nejsme ve všem nejhorší, vzkazuje Karlovarský kraj a ukázal nové samolepky proti předsudkům

Karlovarský region se dlouhodobě potýká s předsudky a nese si cejch nejhoršího kraje vůbec. U místních to podle krajského úřadu vzbuzuje pocit, že se tam mají mnohem hůř, než jak tomu reálně je. Pomoci rozehnat zjednodušené představy má nová kampaň a s ní spojená i série samolepek Karlovarského kraje.

„Karlovarský kraj si s sebou nese cejch nejhoršího kraje vůbec. Proti tomuto přízvisku se dlouhodobě snažíme vymezit a realizovat kroky, které ho vyvrací. Otevíráme nové vysokoškolské obory, finančně podporujeme oblasti, jež region nejvíce tíží, a celkově usilujeme o to, aby byl karlovarský region kvalitním místem k životu. Nestydíme se ukázat, že jsme hrdí na to, odkud pocházíme a kde žijeme. A zároveň chceme dokázat všem, že Karlovarský kraj je skutečně lepší, než si všichni myslí,“ řiká hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Proti předsudkům chce teď bojovat nová kampaň a merch. Samolepky nesou různá hesla, třeba: „Karlovarský kraj je lepší, než si myslíte“ nebo „Karlovarský kraj je ne__ší“, což si každý může doplnit po svém. Nové krajské samolepky si mohou zájemci zdarma vyzvednout na hlavní recepci krajského úřadu i v infocentrech v Aši, Chebu, Mariánských Lázních, Kraslicích, Ostrově, Sokolově i v Karlových Varech. 

Titul: "Nejhorší kraj ve všem" je dílem bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO). Karlovarský kraj takto před lety označil v době vrcholící covidové pandemie. „Je to nejhorší kraj, historicky, ve všem,“ sdělil do televize ona památná slova. Mnozí se jich chytili a s nadsázkou je používají dodnes. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky kampaň, Karlovarský kraj, krajská identita, samolepky, předsudky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejsme ve všem nejhorší, vzkazuje Karlovarský kraj a ukázal nové samolepky proti předsudkům  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.