Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Cheb lékařům nabízí peníze na vybavení ordinací, byty i školku pro malé děti

Město Cheb láká do města lékaře hlavně na nabídku bytů. Poskytuje i podporu při vybavení ordinací nebo zařídí školku pro děti i do tří let věku. I díky tomu se podařilo v posledních letech stabilizovat počet praktiků a zubařů ve městě. Podobně chce nyní pomoci i lékařům, které potřebuje chebská nemocnice, jejímž zřizovatelem je Karlovarský kraj. Nemocnice by mohla od města získat větší byty, které by sloužily jako služební, řekl novinářům starosta Jan Vrba (ANO).

„Samozřejmě máme eminentní zájem, aby chebská nemocnice byla obsazena lékaři, což je trochu problém. Dohodli jsme se s ředitelem Karlovarské krajské nemocnice a hejtmanem na tom, že vytipujeme nějaké byty, které by po úpravě, které by provedla sama nemocnice, měly být dostatečně lukrativní, aby se mohly lékařům nabídnout. Byty by od nás měla za minimální náklady pronajatá nemocnice a sama je využívala podle potřeb," upřesnil Vrba.

Na podporu praktických, dětských nebo zubních lékařů má město Cheb dotační program, který nabízí až 250.000 korun na vybavení ordinací, přednostní umístění dětí do školek nebo za výhodnějších podmínek i městské byty. Nově se také vedení města dohodlo, že bude poskytovat peníze na modernizaci lékařských domů, kde je nejméně pět ordinací a ve městě působí alespoň 15 let.

Podle Vrby všechny tyto kroky vedly k udržení počtu lékařů základních oborů ve městě. V současnosti je v Chebu 16 praktických lékařů, sedm dětských lékařů a 39 zubařů. Část z nich ale zatím nepůsobí samostatně. To by se ale mělo brzy změnit, pokud vyjde plán na vybudování centra ordinací zubních lékařů v chebské nemocnici.

Podle starosty Vrby se ale začíná zhoršovat situace u lékařů specialistů. Těch spíše ubývá a za některými odbornostmi musí pacienti z Chebu dojíždět do jiných měst v kraji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, lékaři, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb lékařům nabízí peníze na vybavení ordinací, byty i školku pro malé děti  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.