Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mariánské Lázně chtějí změnit křižovatku v centru v malé náměstí

Mariánské Lázně plánují změnit jednu zkruhových křižovatek v centru města v náměstí. Místo dnešního dopravníhouzlu u sousoší mocnářů by tam mělo vzniknout malé náměstí, které bude navazovat na přilehlý park. I dopravní řešení by se mělo zjednodušit, a tím zklidnit tuto část města, řekl starosta Mariánských Lázní MartinHurajčík (ANO).

„Tato stavba - málokdo to ví - je stavba dočasná. Ale je dočasná už několik desítek let, i když tam měla být jen na dva tři roky. My se chceme pustit do rekonstrukce tak, jak to bylo zamýšleno už před těmi desítkami let. Mělo by tam vzniknout krásné náměstíčko. Chceme otevřít potok, který tam je zabetonovaný pod zemí. Nevíme z jakého důvodu byl tehdy schovaný, protože voda má být vidět," řekl Hurajčík.

Zároveň s otevřením koryta Úšovického potoka se odhalí i napojení Pstružího potoka, který se v těchto místech do Úšovického vlévá. Posunutím kruhové křižovatky dolů, na jih, by mělo vzniknout i přímé napojení na Dusíkovu ulici. Auta by tak nemusela komplikovaně projíždět několik zatáček v centru a mohla by přímo z Hlavní ulice najet na Dusíkovu a dál směrem k lyžařskému areálu, k obci Závišín a na silnici II/230.

Podle Hurajčíka se úpravami rozšíří pěší zóna v lázeňské části města v místě, které patří mezi nejhezčí části lázeňské zóny. Zatím je záměr ve fázi studie. Město pak na ni bude navazovat přípravou projektové dokumentace, a následně se rozhodne, kdy by k úpravě kruhové křižovatky mělo dojít, doplnil starosta lázeňského města.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, silnice, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jitka Mašková

Myslím , že když se naposledy potok otevřel , byla hlavní ulice plná komárů a na zahrádkách restaurací se nedalo kvůli tomu sedět

Středa, 13. března 2024, 00:07Odpovědět

Mariánské Lázně chtějí změnit křižovatku v centru v malé náměstí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.