Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v únoru klesla na 4,6 procenta

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v únoru klesla o 0,1 procentního bodu na 4,6 procenta. Místo si prostřednictvím úřadů práce hledalo 9458 lidí, o 26 méně než v lednu. Nabízených volných pracovních míst v regionu ubylo z 5 750 na 5 740. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Nezaměstnanost v celém Česku stagnovala na čtyřech procentech.

Z evidence bylo v regionu vyřazeno 1 084 uchazečů, o 81 více než v lednu. Na pracovní úřad se přišlo zaregistrovat 1 058 lidí, meziměsíčně o 519 méně. Loni v únoru byla v kraji nezaměstnanost menší, činila 4,4 procenta. Bez práce bylo tehdy 8714 lidí a volných míst bylo 6 008.

Nejvyšší nezaměstnanost mezi okresy byla v únoru na Sokolovsku, a to 5,6 procenta, a nejnižší byla 3,6 procenta na Chebsku. Na Karlovarsku byl podíl nezaměstnaných 4,8 procenta. Na jedno volné pracovní místo připadlo v Karlovarském kraji v únoru 1,6 uchazeče. Největší přetlak na pracovním trhu byl na Sokolovsku se 3,3 uchazeče na jednu pozici. Nejméně nezaměstnaných v poměru k nabídce míst bylo na Chebsku, kde na jedno místo připadlo 0,7 uchazeče.

Počet lidí v evidenci pracovních úřadů zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou okamžitě nastoupit do práce. Jsou to například lidé na rekvalifikačních kurzech, nezaměstnané ženy na mateřské dovolené, vězni nebo nezaměstnaní v pracovní neschopnosti. Takzvaných dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku od 15 do 64 let, kteří mohli ihned nastoupit do práce, bylo v Karlovarském kraji v únoru 8 698.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky karlovarský kraj, nezaměstnanost, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v únoru klesla na 4,6 procenta  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.