Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sokolov chce z evropských dotací zrekonstruovat fotbalové hřiště

Fotbalové hřiště u Integrované střední školy technické a ekonomické (ISŠTE) v Sokolově čeká nákladná rekonstrukce. Povrch městského sportoviště je po letech ve špatném stavu, navíc hrozí, že se na něm sportovci při pádech zraní. Náklady se odhadují na 20 milionů korun. Radnice chce na opravy získat evropskou dotaci z Operačního programu Spravedlivá transformace (OPST), řekla novinářům radní Sokolova Iva Kalátová (ANO).

Na výměnu povrchu fotbalového hřiště a vybudování nového osvětlení žádala radnice nejprve o finanční podporu u Národní sportovní agentury. Nebyla ale úspěšná, protože v programu bylo málo peněz a byl velký převis zájemců. Poskytovatel dotace podle radní dával před rekonstrukcemi přednost projektům na výstavbu nových sportovišť.

Příležitost získat finanční prostředky se teď pro město naskytla u Operačního programu Spravedlivé transformace. Jde o evropské dotace určené na přeměnu hospodářství regionu po těžbě uhlí. Žádat bude o peníze ve 39. výzvě, což je obnova území v oblasti veřejných služeb, kultury, sportu a rekreací. Pro Sokolovsko je tam vyčleněno 220 milionů korun. Dotace by měla pokrýt 80 procent nákladů.

Předmětem projektu je výměna povrchu včetně podloží, vybudování nového drenážního systému a nového LED osvětlení," řekla Kalátová. Dosavadní umělá plocha se nahradí speciálním umělým trávníkem vhodným pro sportovní účely. Hřiště se rozšíří z 5125 metrů čtverečních na 6759 metrů. Součástí projektu bude také výměna brankových konstrukcí a fotbalových střídaček. Se stavebními pracemi chce vedení města začít v příštím roce. Po rekonstrukci by mělo být hřiště primárně patřící školám a sportovním klubům otevřené i pro veřejnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce z evropských dotací zrekonstruovat fotbalové hřiště  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.