Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mariánské Lázně nabízejí dvě lokality pro nové bydlení

Mariánské Lázně nabízejí dvě lokality pro výstavbu rodinných nebo řadových domů. Pro pozemky U Pily už město vybralo partnera, který na nich připraví infrastrukturu a bude tam i stavět. Další oblastí je ulice Ke Kasárnům v Hamrníkách. I u ní chce město najít vhodného partnera, řekl starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík (ANO).

Ukončili jsme úspěšně výběrové řízení v lokalitě U Pily, kde by měly vzniknout rodinné domy nebo 'řadovky' nebo kombinace obojího. Druhá lokalita je v Hamrníkách, kde by mohlo vzniknout až několik desítek zasíťovaných pozemků pro výstavbu. Zde se již bavíme s některými zájemci z řad developerů nebo právě stavebních společností," popsal Hurajčík.

Pozemky U Pily získala Sokolovská uhelná. „Projekt bude připravován našimi společnostmi, SUAS Real Estate a Baustav. K využití lokality přistoupíme jako ke komplexnímu developerskému projektu, který bude zahrnovat vybudování potřebné infrastruktury k 15 parcelám pro výstavbu rodinného bydlení, a zároveň budeme realizovat výstavbu. S největší pravděpodobností půjde o kombinaci solitérních domů a 'řadovek', abychom nabídli více možností pro širší skupinu obyvatel," sdělil předseda dozorčích rad Sokolovské uhelné a SUAS Group Pavel Tomek. Stavět se bude podle něj na etapy, s ukončením projektu firma počítá v optimálním případě na konci roku 2026.

V Mariánských Lázních většinu bytů získali nájemníci při privatizaci bytového fondu. Město tak spravuje jen minimální počet vlastních bytů. Při dalším rozvoji bydlení chce ale sázet spíše na spolupráci se soukromými subjekty, které by vzaly na sebe přípravu pozemků nebo i výstavbu a následný prodej domů nebo bytů.

Naopak s investicemi do sociálního bydlení město v současné době nepočítá. Podle starosty se soustředí na rozšíření kapacity domů pro seniory.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, reality, stavby, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně nabízejí dvě lokality pro nové bydlení  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.