Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sokolov letos nechá prořezat stromy ve dvou městských parcích

Dva městské parky v Sokolově čekají letos rozsáhlé úpravy zaměřené na omlazení a obnovu stromů. Radnice se chce zaměřit na Zámecký park a Husovy sady v centru města, které lidé hojně navštěvují. Různých dřevin v nich rostou stovky, několik z nich je přestárlých a částečně poškozených, řekl dnes novinářům sokolovský místostarosta Jan Picka (nez.).

My přes společnost Sotes ošetřujeme parky i veškerou zeleň ve městě každoročně. Jsou to ale spíše drobné úpravy a reakce, co nastane. Nicméně vždy po několika letech a právě teď nastal ten čas se parkům - Husovým sadům a Zámeckému parku - věnujeme důkladněji," řekl Picka.

Radnice chce nejprve nechat udělat odborný dendrologický průzkum, který ukáže rozsah ošetření a prořezů. „Budeme se věnovat každému jednotlivému stromu, a to v jaké je zdravotní kondici," uvedl místostarosta.

Celkové náklady na obnovu parků budou přibližně 1,2 milionu korun. Na projekt dostala radnice krajskou dotaci 500 000 korun, zbylých 700 000 korun dá ze svého rozpočtu. Práce jsou naplánované od března do října.

Radnice tím chce předejít pádům stromů, které mohou ohrozit chodce. Může se to stát například při vichřicích, které nejsou v posledních letech ojedinělé. Před několika lety už takto jeden člověk v parku zranění utrpěl. V roce 2007 v Husových sadech spadl při vichřici strom na šestnáctiletého chlapce a vážně jej zranil. Sokolov pak zmapoval veškeré stromy v majetku města a nařídil pokácení starých a poškozených.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, příroda, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov letos nechá prořezat stromy ve dvou městských parcích  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.