Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji se dá lyžovat na Klínovci, Plešivci či Bublavě

V západní části Krušných hor se dá lyžovat na Klínovci, Plešivci nebo na Bublavě. Dnes tam lyžování ovlivňuje silný vítr, o víkendu už ale provozovatelé středisek slibují výborné podmínky. Na sjezdovkách leží od 50 do 90 centimetrů sněhu, neublížila jim ani obleva v posledních dnech. Déšť a teplé počasí ale výrazně zhoršily stav běžecký tras.

Zimní středisko na Klínovci, které patří mezi největší lyžařské areály v České republice, má dnes v provozu 12 lanovek a vleků a otevřených 15 sjezdovek v celkové délce 12 kilometrů. „Dnes lanové dráhy Prima Express z Jáchymova, CineStar Express, Dámská a Štikovka na Neklidu mimo provoz z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek," stojí na webu areálu. Všechny tyto lanovky by měly být o víkendu už v provozu. Areál hlásí 80 až 95 centimetrů mokrého sněhu.

Na Plešivci se bude od pátku lyžovat na více než sedmi kilometrech sjezdovek. V provozu budou všechny tři lanovky i sjezdovky s výjimkou černé tratě č. 3 Jitka. V sobotu bude nachystané večerní lyžování od 18:00 do 21:00 na 1,8 km dlouhé sjezdovce č. 1 Hana.

Na Bublavě se lyžuje na všech hlavních sjezdovkách. Pokryté jsou 50 centimetry vlhkého sněhu. Večerní lyžování je tam v provozu v pátek a sobotu do 20:00. Dobré podmínky hlásí také rodinný areál Novako na Božím Daru, areál Skipot v Potůčkách nebo Skiareál Hranice na Božím Daru. Naopak níže položené středisko v Aši muselo kvůli oblevě zastavit vleky. Dále se lyžuje také v Mariánských Lázních, kde je v provozu lanová dráha A a dvoumístný vlek C, sjezdovka č.1 a č.3.

Podmínky pro běžkaře se výrazně zhoršily. „V okolí Abertam či Perninku a obecně v polohách pod 1000 metrů si už po oblevě nezalyžujeme. Sjízdné tak zůstávají pouze trasy v nejvyšších partiích Krušných hor (okolí Fichtelbergu, Klínovce a částečně u Božídarského Špičáku). Bohužel ani předpověď na další dny žádnou naději na zlepšení sněhových podmínek nepřináší," uvedli správci krušnohorské magistrály.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se dá lyžovat na Klínovci, Plešivci či Bublavě  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.