Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarský kraj podpoří vznik městské policie v Lokti

Karlovarský kraj přispěje městu Loket na Sokolovsku 300 000 korun na zřízení městské policie. Pro kraj půjde o první individuální dotaci v této oblasti. Z peněz pořídí město technické vybavení. Pomoci chce hejtmanství i dalším městům, která usilují o zřízení městské policie, řekl dnes novinářům hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Se žádostí o dotaci se na kraj obrátilo samo město Loket. Strážníci by měli pomoci zajistit koordinaci dopravy a dohlížet na dodržování veřejného pořádku při konání kulturních, společenských a sportovních akcí. V plánu je nasazení dvou policistů. Zázemí budou mít v bývalém internátu na hlavním náměstí. Zřízení městské policie by mělo stát město dva miliony korun.

Loket je významnou atraktivitou Karlovarského kraje, kde je obrovský počet návštěvníků, až 150 000 ročně. Je tam řada akcí kulturních a sportovních, proto zejména ty dopravní problémy by měly být řešeny prostřednictvím městské policie. Doplní to služby státní policie," řekl Kulhánek. Jde zejména o kulturní a hudební akce v amfiteátru nebo šampionát v motokrosu.

Do západočeského města míří hojně turisté také na loketský hrad, který patří mezi nejnavštěvovanější památky Karlovarského kraje. Ačkoli radnice pro ně vyhradila záchytné parkoviště před městem v takzvaném Předmostí, řada z nich parkuje v centru na náměstí, a to i na nevyhrazených místech, a způsobují tak dopravní problémy. Do budoucna by chtělo vedení města vjezd do centra omezit.

Strážníci by měli začít pracovat už letos. „Chceme je nasadit už na hlavní letní sezonu. Řešit by měli neukázněnost turistů při dopravních problémech," řekl ČTK loketský starosta Petr Bednář (nez.).

Do budoucna Loket počítá také s možností sdílení městské policie s městy Horní Slavkov a Krásno. Vzhledem k tomu, že se všechna tři města nacházejí na velmi frekventovaném tahu Sokolov – Plzeň, využití by našla například při měření průjezdní rychlosti k zajištění větší bezpečnosti dopravního provozu.

O zřízení městské policie uvažují v kraji také Kraslice nebo třeba Habartov na Sokolovsku. Podle hejtmana je kraj připravený je rovněž finančně podpořit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, policie, Karlovarský, Loket

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj podpoří vznik městské policie v Lokti  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.