Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Česku se tento týden oteplí, bude zataženo a velmi větrno

Česko čeká tento týden oteplení, denní maxima se budou každý den držet nad nulou. Uprostřed týdne mohou vystoupat až nad deset stupňů Celsia. Obloha bude převážně zatažená, meteorologové čekají ve většině dní déšť nebo přeháňky.

Bude také silně foukat. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes by mělo být odpoledne v části ČR až sedm stupňů, v severovýchodních Čechách, na Moravě a ve Slezsku se ale teploty budou ještě držet kolem nuly. V těchto částech Česka se také při mrznoucím dešti bude tvořit ledovka, a to i silná. „V části Pardubického kraje může tloušťka ledu dosáhnout až 10 mm, což bude působit komplikace v dopravě i energetice," uvedli meteorologové. Vítr může na severu dosáhnout v nárazech až 70 metrů za hodinu.

V úterý bude pršet na většině území ČR, ve vyšších polohách mohou být srážky smíšené nebo sněhové. Denní maxima se opět dostanou zhruba na sedm stupňů a v Čechách bude znovu silně foukat. S deštěm a silným větrem je potřeba počítat i ve středu, teploty se ale mohou dostat až na 12 stupňů. Ve čtvrtek maxima klesnou pod deset stupňů, obloha bude přechodně i polojasná. Vítr bude mít v nárazech stále kolem 70 km/h, k večeru by měl slábnout.

V pátek má být oblačno až zataženo, postupně by ale mělo pršet v celém Česku. Nejvyšší denní teploty budou okolo osmi stupňů Celsia, stejně jako o víkendu. Sobota a neděle by měly být slunečnější, přeháňky se objeví jen ojediněle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čhmú, počasí, předpověď

V Česku se tento týden oteplí, bude zataženo a velmi větrno  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.