Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lyžařské areály v Karlovarském kraji nabídnou o víkendu další otevřené sjezdovky

Lyžařské areály v západní části Krušných hor díky mrazům opět zasněžují sjezdovky. Sněžná děla spustili na Klínovci, Plešivci nebo také ve středisku na Bublavě, který museli provozovatelé na čas kvůli chybějícímu sněhu uzavřít. Otevření dalších sjezdovek chystají areály na víkend, zjistila ČTK.

Na rozšíření možností lyžování se připravuje i největší středisko v Karlovarském kraji na Klínovci. „Teploty jsou stále hluboko pod nulou a díky tomu probíhá mohutná vlna zasněžování. Snažíme se, abychom co nejdříve otevřeli celý areál se zbývajícími sjezdovkami," stojí na webu areálu. Areál hlásí výborné podmínky k lyžování. Na sjezdovkách leží 75 až 85 centimetrů zmrzlého sněhu. Lyžovat se aktuálně dá na 15 sjezdovkách v celkové délce 18 kilometrů. Ve středu, pátek a sobotu je k dispozici také večerní lyžování.

Zprovoznit další sjezdovku chce také druhý největší areál v regionu na Plešivci. Od soboty tam pojede lanovka Abertamy a sjezdovka č. 6 Renata, dětský park s lyžařskou školou a nově také lanovka Pstruží a sjezdovka č.1 Hana. Skipasy nabízí areál ještě za zvýhodněné ceny.

V pátek se opět otevře zimní středisko na Bublavě. Od začátku roku tam měli kvůli nedostatku sněhu a špatnému počasí zavřeno. V provozu tam bude červená sjezdovka a dětský park s lyžařskou školou. V sobotu se rozjede také čtyřsedačková lanovka. „Teploty nám umožňují zasněžovat. Techniku přesouváme na modrou sjezdovku. O otevření dalších sjezdovek vás budeme informovat," uvedl areál na webových stránkách.

Podle posledních informací společnosti První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí lyžařské magistrály, nejsou běžecké trasy mezi Božím Darem a Bublavou aktuálně sjízdné. Naposledy byly v pondělí upraveny stopy v okolí Klínovce/Meluzíny a z Loučné k božídarské celnici. Sjízdné jsou trasy v okolí Fichtelbergu v Německu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Karlovarském kraji nabídnou o víkendu další otevřené sjezdovky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.