Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Protesty německých farmářů zablokovaly ráno hraniční přechody Boží Dar a Potůčky

Hraniční přechody Boží Dar - Oberwiesenthal a Potůčky - Johanngeorgenstadt byly ráno kvůli protestům německých farmářů znovu neprůjezdné. Na sociální síti X o tom dnes informovala Policie ČR.

Po 7:30 ale protestující přechody odblokovali. Na místě zůstávají, informovala policie. „Krátce po 07:30 hodin jsou všechny hraniční přechody v Karlovarském kraji zcela průjezdné. Stávkující němečtí farmáři zůstávají poblíž hraničních přechodů na Božím Daru i v Potůčkách, ovšem již neblokují dopravu,“ uvedli policisté.

Demonstrace německých farmářů zablokovala hraniční přechod na Božím Daru už v pondělí, blokáda trvala zhruba tři hodiny. Česká policie na přechodech situaci stále sleduje a je připravena na případné další omezení provozu reagovat.

Němečtí zemědělci chtějí protestovat do 15. ledna. Dnešní protesty by sice měly být méně rozsáhlé, nicméně mohou se i tak dotknout řidičů. Německá vláda kvůli rozpočtové krizi a nezbytnosti šetřit chtěla původně skončit s podporou dieselu pro zemědělce a s daňovým osvobozením zemědělských vozidel. Následně částečně ustoupila a v pondělí schválila zachování daňového zvýhodnění, podporu dieselu chce ale postupně do roku 2026 zastavit. Zemědělci to odmítají.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, Německo, doprava, zemědělství, protest, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protesty německých farmářů zablokovaly ráno hraniční přechody Boží Dar a Potůčky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.