Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hotely v Karlovarském kraji čekají na podzimní prázdniny větší zájem

Hotely v Karlovarském kraji očekávají na podzimní prázdniny větší zájem klientů. Půjde ale spíše o pobyty objednávané na poslední chvíli. Kromě hotelů a lázní míří stále více turistů i do hor na rekreační pobyty. U nich ale hraje velkou roli počasí. Podzimní prázdniny jsou letos 26. a 27. října, prodlouží tak navazující víkend o další dva dny.

„Z pozice hotelů je pro nás důležité cokoli, kdy lidé mají dovolenou, čas nebo prázdniny, protože i na ty wellnessové pobyty sem jezdí stále více lidí. Ale wellnessové pobyty jsou obvykle ze dne na den," řekl předseda sekce Karlovarského kraje Asociace hotelů a restaurací Jan Kronika.

Karlovarský kraj přitom v letošním roce zaznamenává nebývalý zájem návštěvníků. Za první pololetí překonal i návštěvnost z roku 2019. „My máme i nyní obsazenost velmi slušnou. Ne, že bychom měli úplně plno, ale obsazenost je dobrá a dá se očekávat, že na prázdniny přijedou další hosté," uvedl Kronika.

Chátrající hotel na vrcholu Klínovce si chce pronajmout Sokolovská uhelná

Dceřiná společnost Sokolovské uhelné, Windsor Spa Hotel, má zájem o dlouhodobý pronájem horského hotelu Klínovec na Božím Daru na Karlovarsku. Firma v tiskové zprávě sdělila, že na pronájem podala nabídku. Nejvýše položené české město hledá...

 

Jak řekl, zájem se ale už neorientuje jen na hotely ve velkých lázeňských městech, ale boom zažívá i horská turistika. „Zaznamenali jsme v prvním pololetí větší přísun klientů, a to nejen do Karlových Varů, ale do celého regionu. Docela hodně ovlivňuje statistiku i Krušnohorská magistrála. Hodně lidí ze zahraničí i z Česka jezdí na hory, na kola. Jsou to spíše krátkodobé pobyty, ale narůstají," popsal Kronika. Vidět to lze třeba i na zájmu o Karlovarskou kartu, slevový produkt, který umožňuje levnější vstupy na památky, do muzeí a na další zajímavá místa.

Za první pololetí letošního roku do Karlovarského kraje přijelo a ubytovalo se 613 135 návštěvníků. V počtu návštěvníků je tak zatím Karlovarský kraj na čtvrtém místě mezi kraji. V počtu přenocování od začátku roku je na druhém místě po Praze. Do Karlovarského kraje míří už zase více cizinců než českých hostů, ale i čeští návštěvníci si kraj oblíbili a vracejí se. Ze zahraničních hostů převažují jednoznačně Němci a návštěvníci z okolních zemí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky turismus, návštěvnost, hotely, Karlovarský kraj, podzimní turistická sezona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely v Karlovarském kraji čekají na podzimní prázdniny větší zájem  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.