Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Investoři se do parku developerské společnosti CTP v Aši nehrnou, chybí pracovní síla

Developerská společnost CTP, zabývající se stavbou a pronájmem komerčních prostor, staví v blízkosti silničního obchvatu v Aši průmyslové centrum. Tři haly jsou hotové, čtvrtá se dokončuje a v plánu jsou další tři menší objekty. Otázkou ovšem je, kdo tyto prostory obsadí. Chybí totiž pracovní síla.

Developerská společnost CTP v Aši vlastní tři hotové haly, které již pronajímá. Jedná se o výrobu nápojových obalů, textilní závod a montáž jízdních kol. V současné době dokončuje čtvrtou, přičemž v plánu jsou další tři menší objekty. Zástupci společnosti jednali s vedením města o stavu této investice. Zprávy zatím nejsou moc optimistické.

„Zatímco tři hotové haly jsou už z většiny obsazeny investory, čtvrtý objekt se obsadit nedaří. Dle sdělení zástupců CTP zájemce od podnikání v Aši odrazuje zejména současná kritická situace na zdejším pracovním trhu, kde chybí kvalifikované i nekvalifikované pracovní síly,“ informoval mluvčí radnice Milan Vrbata.

Podle jeho slov se tak projevila specifická situace na pracovním trhu v tomto třináctitisícovém městě. Podle odhadů jezdí za prací do sousedního Německa nebo jiného okresu více než 40 procent pracovníků. „Starosta města Vítězslav Kokoř zástupce developera informoval o připravovaném zákonu LEX Aš, který by měl systémem pobídek řešit mimo jiné i výrazný nepoměr mezi výdělky u nás a v sousedním Německu,“ doplnil Vrbata.

Zákon Lex Aš má řešit hospodářské zaostávání Ašska za zbytkem republiky, vedle celé řady dalších příčin, zejména kvůli blízkosti ekonomicky vyspělého Německa a odlivu pracovní síly z Ašska za hranice. Řešením by mohlo být vytvoření speciální ekonomické zóny, v níž se zavede soubor opatření, která by po určitou dobu zvýhodňovala zaměstnavatele na území Ašska a motivovala lidi k podnikání, například nulovou sazbou daně z příjmu právnických osob, příspěvky ke mzdám a na děti a podporami živnostníkům. Příspěvky by se za přesně daných podmínek vyplácely jak nově příchozím do Aše, tak i starousedlíkům.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky pracovní síla, , zaměstnanost v Aši, chybí pracovní síla, CTP, developerská společnost, LEX Aš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investoři se do parku developerské společnosti CTP v Aši nehrnou, chybí pracovní síla  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.