Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cenu Karlovarské kraje za ochranu přírody získal Loket za obnovu třešňového sadu

Ocenění za mimořádnou aktivitu v ochraně přírody Karlovarského kraje získalo město Loket za projekt environmentálního parku Třešňovka. Cenu na jedenáctém ročníku Lázeňského festivalu jablek v Mariánských Lázních převzal loketský starosta Zdeněk Bednář (nez.).

„Dostali jsme celou řadu návrhů od toho vyznamenat osobnosti anebo samotné ekologické počiny. Můj názor je, že budeme preferovat to, co opravdu za minulý rok někdo vytvořil, obnovil nebo zachránil. To, co udělalo město Loket, revitalizace území, se nám všem jevilo jako nejlepší počin za rok 2022," řekl náměstek hejtmana s gescí v oblasti životního prostředí Karel Jakobec.

Environmentální park s názvem Třešňovka se nachází nad nově vzniklým dopravním terminálem poblíž centra města. „Je to projekt obnovení třešňové aleje a nachází se tam další oddychové zóny. Jsou tam stanoviště různých drobných zvířat, různé zádrže i další atrakce, které přispívají ke zkulturnění tohoto opuštěného území," popsal starosta Zdeněk Bednář. Z místa je navíc podle něj krásný pohled na město a loketský zámek.

Park nabízí přes dvě desítky zastavení. Jsou to například naučné tabule, broukoviště, geomorfologický model krajiny, kamenné kompozice větvové chýše a další. Návštěvníkům slouží jak ke vzdělávání, tak k aktivní zábavě. Projekt spolufinancoval Program rozvoje venkova administrovaný prostřednictvím MAS Sokolovsko. Ocenění Zelenou hvězdu předal Karlovarský kraj podruhé. Poprvé zvítězil spolek Zamenis, který se stará o udržení kriticky ohrožené užovky stromové v Poohří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MAS Sokolovsko

Štítky ochrana přírody, cena za ekologii, třešňový sad, zeleň, Loket, MAS Sokolovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenu Karlovarské kraje za ochranu přírody získal Loket za obnovu třešňového sadu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.