Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pár rozverných recidivistů kradl hračky a alkohol, muži a ženě hrozí několikaletý pobyt ve vězení

Až tři roky ve vězení může strávit zlodějský pár, který řádil v obchodním centru v Karlových Varech. Muž se ženou společně navštívili hračkářství, obchod s potravinami nebo prodejnu s oblečením, přičemž měli dost nenechavé ruce a přisvojili si zboží, za něž už nezaplatili. Muž toho měl ale na svědomí daleko víc, odřezal třeba 900 metrů kabelu, vkradl se do bytu i do zaparkovaného traktoru.

V rukou karlovarských kriminalistů skončili dva muži ve věku osmatřicet a pětatřicet let a také jedna sedmadvacetiletá žena. Všichni tři si již vyslechli obvinění ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. 

„Mladší muž společně s ženou měli přijít do obchodního centra v Karlových Varech. Navštívit měli například obchod s hračkami, s potravinami nebo prodejnu s oblečením. Odcizit měli různé oblečení, lahve s alkoholem nebo krabici s hračkami, přičemž prodejny opustili, aniž by za zboží zaplatili,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Pětatřicetiletému muži to ale nestačilo. V lese vylezl na sloupy nadzemního vedení a odřízl bezmála 170 metrů kabelů. Další krádeže kabelů se dopustil spolu s o tři roky starším komplicem. „Zaujal je datový kabel, který odřízli mezi sloupy. Poté téměř 900 metrů kabelu nařezali na menší kusy a odnesli jej,“ pokračuje Bílek.

Vloupal se do traktoru i bytu

V jedné z menších obcí na Karlovarsku zaujal mladšího muže pro změnu zaparkovaný traktor. Z toho ukradl čtyři kusy těžebních řetězů. Na pootevřené okno doplatili i obyvatelé přízemního bytu, kterým se tento výtečník vloupal dovnitř a odnesl si mobil a lahev alkoholu.

„Poslední krádeže se měl mladší muž dopustit na začátku října letošního roku. V Karlových Varech měl vstoupit do prodejny, ze které odcizil pět kusů deodorantu. Prodejnu opustil bez zaplacení. V prostoru za pokladnami byl ale zastaven ostrahou, které následně odcizené zboží vydal,“ uvedl mluvčí.

Celkem zloději napáchali škody za 120 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí pětatřicetiletému muži a sedmadvacetileté ženě trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli za krádeže v minulosti pravomocně odsouzeni. Osmatřicetiletému muži hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky kradli v obchodním době, kradli hračky, kradli alkohol, krádež kabelů, recidivisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pár rozverných recidivistů kradl hračky a alkohol, muži a ženě hrozí několikaletý pobyt ve vězení  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.