Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Karlovarská ODS se postavila za obžalovaného radního Bursíka

Místní rada ODS (MR ODS) v Karlových Varech se postavila za svého radního Petra Bursíka, který čelí obžalobě v kauze zmanipulování veřejných zakázek agentury CzechTourism. Členové ODS chtějí počkat na rozhodnutí soudu. Rada v tiskové prohlášení napsala, že věc se týká dotace na volnočasovou sportovní akci a není spojená s výkonem volené funkce Bursíka jako zastupitele Města Karlovy Vary.

„V souvislosti se svým předešlým vyjádřením Petr Bursík nabídl svoji rezignaci. Místní rada ODS zůstává konzistentní ke svému již dříve přijatému názoru. Tak, jak zaujala stanovisko v případě sdělení obvinění, i v případě podané obžaloby vyčká na pravomocné rozhodnutí nezávislého soudu a jeho posouzení celého případu. Do té doby bude respektovat presumpci neviny. Z uvedeného důvodu MR ODS rezignaci odmítla," uvedla místní rada ODS v Karlových Varech.

Ovlivnění zakázek za zhruba 27 milionů korun vyšetřovali policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu, kteří v září 2019 obvinili deset lidí. Další dva začali stíhat později. Hlavní obviněný jako zaměstnanec agentury CzechTourism podle obžaloby zneužíval svého postavení a vlivu na zadávání a rozhodování o veřejných zakázkách. Mezi obžalovanými je i karlovarský radní Bursík, který podle policie poslal peníze jako provizi za dotaci na sportovní akci, uvedla ČT.

Místní rada ODS v Karlových Varech je ale k obžalobě skeptická. „Podle radě dostupných informací nedošlo k žádnému osobnímu prospěchu Petra Bursíka. Je pro nás důležité, zda a jak bude posouzena společenská nebezpečnost jednání, které mu je kladeno za vinu, a podle toho vyvodíme důsledky. Věc je prošetřována již čtyři roky a jsme rádi, že již snad bude v brzké době i ukončena. Své rozhodnutí MR ODS projedná se svými koaličními partnery," stojí v prohlášní MR ODS Karlovy Vary.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky ČR, kriminalita, správa, ODS, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská ODS se postavila za obžalovaného radního Bursíka  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.