Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přestěhování orchestru a infocentra do Císařských lázní se zřejmě zpozdí

Přestěhování Karlovarského symfonického orchestru (KSO) a Infocentra Karlovy Vary do Císařských lázní se zřejmě zpozdí. Je nutné ještě dořešit stavební dokončení prostor, kde by symfonici měli nově působit. Podobně i u infocentra, které má mít sídlo v opravených Císařských lázních, se ještě dolaďuje příprava prostor.

 Obě instituce se tak místo na podzim budou moci přestěhovat zřejmě až na začátku příštího roku. Nicméně orchestr už bude na podzim v novém koncertním sále v atriu Císařských lázní koncertovat, řekl ČTK hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

„V souvislosti s tím, že ještě nejsou zcela dodělány prostory pro KSO, a tím myslím šatny, zkušebny a administrativní prostory, tak zázemí ještě v tomto roce zůstává ve stávajících prostorech, tedy ředitelství v Husovce a orchestr v hotelu Windsor. Ale koncerty, tak, jak jsou plánovány na podzimní sezonu, už proběhnou v Císařských lázních a přesun pak je naplánovaný na začátek příštího roku," uvedl Kulhánek.

Multifunkční sál v Císařských lázních už slouží ke zkouškám symfoniků

V multifunkčním sále uvnitř Císařských lázní v Karlových Varech se už zkouší na zahajovací koncert, který se bude konat v pátek. Císařské lázně jsou samy o sobě jedinečnou památkou, sál vestavěný do jejího atria je rovněž technickým unikátem z...

Zpoždění způsobilo to, že do zakázky na konečnou úpravu místností pro KSO se nikdo nepřihlásil, a zakázka tak musí být vypsána znova. Rekonstrukce Císařských lázní byla provedena tak, aby samotná budova byla celkově připravena na nové využití. Jednotlivé místnosti ale byly opraveny univerzálně, bez přizpůsobení konkrétním požadavkům budoucích nájemců.

Podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) se tím přesun KSO a infocentra komplikuje. Zejména u orchestru, který má zázemí zatím v pronajatých prostorách Lázní III. respektive hotelu Windsor. Město tak bude muset jednat s majitelem, kterým je od letošního roku společnost Sokolovská uhelná, o prodloužení smlouvy o pronájmu. To budou výdaje navíc. Podobně i u infocentra město předpokládalo, že by se stěhování stihlo už na podzim letošního roku.

Rekonstrukce národní kulturní památky Císařské lázně trvala dva a půl roku a stála zhruba 1,4 miliardy korun, a to včetně vestavby koncertního sálu do atria budovy. Léta nevyužitá budova by měla být místem s expozicí lázeňství, infocentrem, koncertním sálem i zázemím pro symfoniky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský symfonický orchestr

Štítky ČR, správa, hudba, stavby, památky, Karlovy Vary, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestěhování orchestru a infocentra do Císařských lázní se zřejmě zpozdí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.