Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Víkend bude v Česku bez srážek a s tropickými teplotami, hrozí požáry

Nadcházející víkend bude v Česku bez srážek a s tropickými teplotami. Stoupat budou postupně až k nedělním maximům kolem 33 stupňů Celsia. Ještě tepleji, ale už s bouřkami, bude podle předpovědi v pondělí. Maxima nad tropickou třicítkou meteorologové očekávají také v další části příštího týdne. Vyplývá to z týdenní předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Kvůli teplému a suchému počasí meteorologové dnes vydali výstrahu před nebezpečím požárů, platí zejména pro západní polovinu Česka od pátečního poledne do pondělního večera.

Dnes bude ještě převážně polojasno s ojedinělými přeháňkami zejména na jihu a východě České republiky. Nejvyšší denní teploty by neměly překračovat 30 stupňů Celsia, stejně jako v pátek, kdy už meteorologové srážky neočekávají.

Oba víkendové dny by měly být také beze srážek, s jasnou až polojasnou oblohou. Teploty by v sobotu měly šplhat až k 31 stupňům Celsia, v neděli ještě o dva stupně výš.

Pondělní teplotní maxima mohou podle předpovědi růst až k 35 stupňům Celsia. Nebe zůstane jasné až polojasné, místy mohou přijít přeháňky nebo bouřky, na východě ale jen ojediněle.

Do Česka bude zesilovat příliv teplého vzduchu od jihu, uvedl Tomáš Mejstřík z ČHMÚ. "Od pátku bude v západní polovině území vzrůstat riziko vzniku požárů. Díky pokračujícímu teplému počasí se v následujících dnech riziko požárů bude rozšiřovat i do dalších oblastí," dodal.

Podobné počasí meteorologové očekávají také v dalších dnech, teplotní maxima přes den už ale budou mírně nižší mezi 28 a 32 stupni Celsia. Tropické ale mohou být už i noci, když teploty neklesnou pod 20 stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend bude v Česku bez srážek a s tropickými teplotami, hrozí požáry  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.