Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Klima Mariánských Lázní se stalo oficiálně přírodním léčivým zdrojem

Mariánské Lázně byly uznány klimatickými lázněmi. Jsou tak šesté české lázně, které se mohou tímto označením pyšnit. Nyní jsou nejkomplexnějším lázeňským místem, jež k léčbě využívá všech přírodních zdrojů, uvedlo město v tiskové zprávě.

O cenění rozhodl Český inspektorát lázní a zřídel. Ten uznal Mariánské Lázně za lázně klimatické. Ministerstvo zdravotnictví prostudovalo žádost a došlo k závěru, že předložené podklady jsou dostatečné.

„V květnu 2021 začalo město Mariánské Lázně usilovat o získání statusu klimatických lázní. Tento krok vzešel ze společné iniciativy města Mariánské Lázně, mariánskolázeňské asociace cestovního ruchu a společnosti ENSANA. Návrh byl podpořen městem, krajem i Českým inspektorátem lázní a zřídel, který patří pod agendu Ministerstva zdravotnictví a tento status vydává,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí destinační agentury Elena Sorokina.

Mariánské Lázně chtějí s novým označením spustit zajímavější marketingovou kampaň, díky které přilákají více hostů z Česka i zahraničí. Status klimatických lázní je obdobou statusu Heilklimatischer Kurort, který se uděluje v německy hovořících zemích. 

„Jde o nejvyšší dosažitelnou metu v místě s pravidelně monitorovaným a certifikovaným čistým ovzduším, jež je zároveň přírodním léčivým zdrojem. To může být důležitým podnětem pro hosty z Německa, kteří tradičně jezdí na lázeňský pobyt do Mariánek,“ připomněla Sorokina. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mariánské Lázně

Štítky mariánské lázně, zdraví, klima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klima Mariánských Lázní se stalo oficiálně přírodním léčivým zdrojem  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.