Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dělníka v lese zavalila padající kláda, muž utrpěl těžká zranění

, aktualizováno 24. dubna 2023, 18:20

Těžká zranění utrpěl třicetiletý dřevorubec, na kterého spadla při práci v lese zhruba dvoumetrová kláda. K neštěstí došlo dnes mezi obcemi Potůčky a Horní Blatná na Karlovarsku. Krajští záchranáři úzce spolupracují také s Horskou službou, která byla na místě zásahu jako první. Jednalo se totiž o těžko přístupný a svažitý terén.

Při nakládce kmenů na náklaďák pro převoz dřeva se těžce zranil třicetiletý muž. Jedna z klád se totiž uvolnila a lesního dělníka zavalila. Oznámení o nehodě obdrželi jako první záchranáři, kteří se okamžitě obrátili na své kolegy. „Věděli jsme přesné souřadnice, kde se zraněný nachází a na základě toho jsme aktivovali hasiče, Horskou službu i Policii ČR. Horská služba byla na místě události jako první a z místa nám posílala bližší informace o stavu pacienta ještě před příjezdem našich posádek,“ popsal Karlovarské Drbně mluvčí krajských záchranářů Radek Hes.

Na místě zasahoval vrtulník z Ústí nad Labem, foto: ZZS KVK

Jelikož se jednalo o zásah v lese, kde je častokrát velmi komplikovaný terén, oslovil dispečink také posádku vrtulníku, aby se připravila na vyzvednutí pacienta pomocí podvěsu. Nakonec ale nebyla situace tak dramatická a vrtulník mohl bezpečně přistát. Zraněného muže poté transportoval do nemocnice v Ústí nad Labem. Událostí se již zabývá policie.

Čtete také:

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky pracovní úraz, pád stromu, padající kláda, lesní dělník, dřevorubec, Horní Blatná, Potůčky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníka v lese zavalila padající kláda, muž utrpěl těžká zranění  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.