Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Hasiči odstraňovali strom, který hrozil pádem na dům. Ve stejný okamžik začalo v tom samém domě hořet

Hasiči v Habartově na Sokolovsku si připsali opravdu kuriózní výjezd. Zasahovali totiž v jeden čas na jednom místě u dvou naprosto rozdílných událostí. Zprvu jeli pouze zajistit strom, který hrozil pádem na nedaleký rodinný dům. Když se však hasiči s lezci dali do práce, začalo v onom domě hořet. Na místo povolali posily a dali se do hašení.

Hasiči původně vyjížděli zajistit zhruba 30 metrů vysoký strom, který se rozhodl pokácet majitel vedle stojícího domu. Strom začal řezat motorovou pilou, poté ale začal strom padat na dům. „Přivolaní hasiči zajistili místo události a povolali si na pomoc výškovou techniku a také družstvo lezců,“ uvedl krajských hasičů Martin Kasal.

Mezitím si ale hasiči všimli, že z domu vychází dým. Na vině byl přímotop, od něhož začalo hořet vybavení uvnitř stavení. Velitel zásahu na místo povolal posily. „Hasiči přerušili práce u stromu a začali likvidovat požár. Po uhašení a kontrole zbytku domu se opět přesunuli k původní události. Lezci zajistili strom k vedle stojícím, aby zabránili pádu, poté postupně začali odřezávat s využitím lanové techniky horní části stromu. Nakonec zbytek stromu bezpečně položili na volné místo,“ dodal Kasal.

Na místě nakonec zasahovaly čtyři jednotky hasičů ze Sokolova, Habartova a Chebu. Úklid a finální zabezpečení domu už si zajistil majitel pozemku, který bude na tento den jistě dlouho vzpomínat.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky požár domu, pád stromu, kuriozní zásah, hasiči, Habartov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči odstraňovali strom, který hrozil pádem na dům. Ve stejný okamžik začalo v tom samém domě hořet  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.