Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Zvažte své síly a nenechávejte v autě cenné věci, varují policisté houbaře

Před nástrahami houbaření varují policisté z Karlovarského kraje. Lidé by měli parkovat na vyhrazených místech a ve svých autech nemají nechávat cennosti. Zároveň je potřeba zvážit, zda je dotyčný schopný ujít naplánovanou trasu.

„Houbařská sezóna se již rozjela a s tím souvisí i větší návštěvnost lesů, do kterých ve většině případech najíždějí návštěvníci osobními vozidly. V tomto případě byste měli dodržovat lesní zákon a parkovat pouze na vyhrazených místech,“ vzkázala policejní mluvčí Zuzana Churaňová

Policisté zároveň doporučují neparkovat na místech odlehlých. Případní zloději se mohou do automobilu vloupat, a tak je zároveň potřeba tam nenechávat cenné věci.

Zuzana Churáňová také vyzvala houbaře, aby zvážili své síly a zvládli dojít zpět domů. „S sebou byste měli určitě vzít svůj mobilní telefon, který je funkční a plně nabitý. Pokud se ztratíte nebo se zraníte, můžete si jím přivolat pomoc. Pokud jdete na delší dobu, nezapomeňte do batůžku přibalit svačinu a pití. Jestliže trpíte nějakou nemocí nebo alergií, mějte u sebe potřebné léky. Důležité je i vhodné oblečení a obuv. Nikdy se nevydávejte do cizího terénu. Při své cestě si všímejte větších objektů a značení cesty kudy jdete, pokud byste zabloudili, může Vám to pomoct s orientací,“ upozornila.

Pokud se dotyčný ztratí, měl by se vrátit na povědomé místo. V případě nouze je možné zavolat rodině či na tísňovou linku. Pak je ideální  zůstat na daném místě a počkat na pomoc.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky houby, houbaři, policie, les, příroda, karlovarský kaj, houbaření, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvažte své síly a nenechávejte v autě cenné věci, varují policisté houbaře  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.