Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové očekávají v západních Čechách silné bouřky a krupobití

Po supertropickém víkendu přišlo ochlazení a bouřky. Hřmění bylo slyšet už od brzkého rána, kdy se k nám první bouřky dostaly od Německa. Výstraha před silnými bouřkami, které může doprovázet vítr o rychlosti až 90 kilometrů v hodině a kroupy, platí v Plzeňském kraji až do dnešní půlnoci. V Karlovarském kraji platí nízký stupeň nebezpečí do 19. hodiny.

„V souvislosti s přechodem studené fronty se dnes mohou vyskytnout intenzivní bouřky s možností supercel s kroupami nad 2 centimetry, nárazy větru i kolem 90 kilometrů v hodině a s přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 30 milimetrů,“ vysvětluje ČHMÚ na svých sociálních sítích.

V Karlovarském kraji bude dnes oblačno až zataženo a na většině území budou přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. „Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 25 až 28 stupňů Celsia, na horách 20 až 23 stupňů Celsia,“ informovala Simona Procházková z plzeňské pobočky ČHMÚ. 

Večer a v noci na úterý budou srážky od severozápadu ustávat. Zítřek bude podle předpovědi pro Karlovarský kraj od rána jasný až polojasný, odpoledne místy s lehkou oblačností. Teploty se budou pohybovat od 22 do 25 stupňů Celsia. Přeháňky a bouřky se ale i přes vysoké teploty vrátí už ve středu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bouřky, výstraha, silné bouřky, supercela, ČHMÚ, bouřka, Karlovarský kraj, Západní Čechy, Český hydrometeorologický ústav, Německo, Plzeňský kraj, Česko, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové očekávají v západních Čechách silné bouřky a krupobití  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.