Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Titul „Dobrota Karlovarského kraje“ získalo 15 nových produktů z regionu

Pátého ročníku soutěže „Dobrota Karlovarského kraje“ se letos účastnilo 15 regionálních výrobců s 39 zemědělskými a potravinářskými výrobky. Komise hodnotitelů vybrala 15 nejlepších výrobků v pěti kategoriích. Ty nově získají prestižní krajskou značku kvality.

Cílem soutěže je zviditelnění regionálních potravinářských a zemědělských výrobků, udržení tradic, podpora zaměstnanosti a ekonomického růstu regionálních potravinářů. Soutěž se také snaží podpořit snahu menších výrobců o originalitu, kvalitu a regionální původ produkce.

„Letošní ročník soutěže byl zásadně poznamenán pandemií koronaviru. Obávali jsme se, jestli se vůbec výrobci přihlásí. Nakonec jsme ale byli mile překvapeni počtem přihlášených výrobců i jejich produktů. Potvrdilo se, že ocenění „Dobrota Karlovarského kraje“ má vysoký kredit. Pomáhá propagovat nejen samotné výrobky, ale také region, v němž vznikají,“ uvedl uvolněný zastupitel Karel Jakobec.

V komisi hodnotitelů zasedli zástupci Karlovarského kraje, Krajské veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Střední školy živnostenské Sokolov a Regionální agrární komory kraje Karlovy Vary. Dobroty Karlovarského kraje se představí zákazníkům a spotřebitelům mimo jiné na přehlídce Země živitelka, která se uskuteční v Českých Budějovicích od 26. do 31. srpna 2021.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Dobrota Karlovarského kraje, regionální potravina, soutěž, značka kvality, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19, Karel Jakobec, Krajská veterinární správa, Státní potravinářská inspekce, Agrární komora České republiky, Země živitelka, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Titul „Dobrota Karlovarského kraje“ získalo 15 nových produktů z regionu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.