Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dnes se spouští registrace k očkování padesátníků. V ČR jich žije skoro 700 tisíc

Dnešním dnem se spouští registrace k očkování proti covidu-19 pro další skupinu. Nyní jsou na řadě zájemci, kteří věkově spadají do kategorie od 50 - 55 let. V ČR jich žije 686 tisíc.

Dosud bylo lidem ve věku 50 až 59 let, kteří patří do některé z prioritizovaných skupin podáno, více než 373 tisíc vakcín a dokončené očkování má 118 tisíc z nich.

V Česku se proti nemoci způsobené novým typem koronaviru, který se v zemi poprvé objevil loni na začátku března, očkuje od konce prosince. Od té doby bylo podáno více než 3,2 milionu dávek vakcíny a dokončené očkování má milion obyvatel.

Zájemci o očkování proti covidu-19 v kategorii 50-55 let se mohou registrovat na webu ministerstva zdravotnictví. Více o očkování se lidé dozví na www.ceskoockuje.cz

Jako první se začalo s očkováním zdravotníků a obyvatel a zaměstnanců domovů pro seniory a dalších zařízení sociálních služeb. Od poloviny ledna se očkují také nejstarší senioři nad 70 let, postupně se od začátku března spouští také další věkové skupiny.

Přednost dostali také učitelé, pracovníci v sociálních službách, osoby pečující o druhé nebo také armáda, hasiči, policisté a další zaměstnanci integrovaného záchranného systému a kritické infrastruktury. Přednost před vrstevníky mají také chronicky nemocní, pro které by nemoc znamenala vyšší riziko nebo pečující osoby. 

V Karlovarském kraji zdravotníci dosud spotřebovali 98 231 dávek vakcín, v úterý naočkovali dalších 1523 lidí. Očkování dostalo v kraji 70 522 lidí, to je přes 24 procenta všech jeho obyvatel. Očkování má ukončené 27 709 lidí, což je 9,4 procenta obyvatel.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZKHK

Štítky očkování, 50, registrace, covid, koronavirus, Česko, vakcína, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se spouští registrace k očkování padesátníků. V ČR jich žije skoro 700 tisíc  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.