Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Chodov pokračuje s proměnou sídliště, zaplaví ho tisíce keřů i rozkvetlé louky

Desítky stromů, více než dva tisíce keřů, nejméně dvě městské louky a hřiště budou nově zdobit sídliště v Chodově, které tvoří ulice Tovární, Palackého a Školní. Se sázením a instalací chce radnice začít ještě v letošním roce.

I město může být prostoupené zelení. Přesně to si řekli také v Chodově na Sokolovsku, kde projekt regenerace Sídliště počítá s vysázením 64 stromů jako jsou javory, habry, jasany, duby a lípy. Lidé by se měli dočkat i velkého množství růží, skalníků, zlatic nebo zimolezů. Celkem by se mělo jednat o 2 532 keřů. K tomu všemu zde plánují ještě desítky popínavých rostlin a dvě pestré louky.

„První etapa prací právě končí a zastupitelstvo schválilo pokračování projektu, který bude dokončen během tohoto roku. Do úpravy zeleně, hřišť, laviček a dalšího vybavení půjde bezmála 12 milionů korun,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní).

Nejmenší děti se mohou těšit na nové hřiště a své sportoviště dostane i mládež. Přibude také 27 laviček a dvě sestavy i se stolem.

Druhá etapa, která zahrnuje opravy chodníků a nová parkovací místa, vstupuje nyní do závěrečné fáze, hotovo má být do konce dubna. Podle starosty město připravuje obdobné projekty na revitalizaci i pro další chodovská sídliště. „Budeme se snažit je postupně uskutečnit v následujících letech,“ dodal starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MÚ Chodov

Štítky Chodov, revitalizace, sídliště, louky, stromy, zeleň, keř, louka, Patrik Pizinger, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodov pokračuje s proměnou sídliště, zaplaví ho tisíce keřů i rozkvetlé louky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.