Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Tříkrálová sbírka pod dohledem protiepidemického PSA, přijdou koledníci?

Tradiční Tříkrálová sbírka se částečně přesouvá do online prostředí. Kašpar, Melichar a Baltazar, tak u vás možná nezazvoní. Vše záleží na opatření, která budou v prvních lednových týdnech platit. Může se tak stát, že budou chodit jen malé skupinky koledníků v rouškách nebo se vše uskuteční čistě virtuálně.

Poslední sbírka byla v rámci Diecéze plzeňské rekordní. Téměř čtyři tisíce koledníků v Plzeňském a Karlovarském kraji vybralo v prvních dvou lednových týdnech 5 959 579 korun

Od prvního do 24. ledna se po celé republice uskuteční tradiční Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita ČR. Místní charity a zapojené organizace už nyní pečlivě zvažují, jaká opatření bude nutné zavést. Například, že koledníci budou mít roušky a nebudou vůbec vstupovat do vnitřních prostor. Pokud se Index rizika epidemie udrží na pátém stupni, nebudou Tři králové chodit vůbec.

Vzhledem ke zhoršení situace a celostátnímu zpřísnění restrikcí rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES koledníci nevyjdou. Koleda ale zrušena není! Přesouvá se do online prostředí – proto přivítejte virtuální koledníky a přijměte online požehnání,“ informuje plzeňská diecéze.

O tom, zda koledníci vyrazí do terénu rozhodne plzeňská diecéze na základně aktuální situace v regionu, nařízení vlády a doporučení krajské hygieny.

Na aktuální vládní opatření budeme pružně reagovat.  S ohledem na situaci vám bohužel nemůžeme slíbit, že Vás koledníci osobně navštíví. V některých obcích, kde se tradičně koledovalo, nám nyní tříkrálové skupinky chybějí. Zachovejte nám přízeň, i když se třeba neuvidíme osobně,“ píše farní charita v Karlových Varech na svých webových stránkách.

Jestliže vás Tři králové nenavštíví, můžete sledovat online koledu, kde můžete i přispívat. 

Tříkrálová sbírka je důležitým zdrojem pomoci lidem v nouzi. Finanční podpora tak často míří k dětem z chudých poměrů nebo k těm, které jsou handicapované. Příspěvky putují také například domovům pro matky s dětmi v tísni, do azylových domů nebo stacionářů pro seniory. Obnos vybraný ve prospěch karlovarské charity zamíří k zajištění provozu Týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Strašek

Štítky Tříkrálová sbírka, charita, diecéze, online, Česko, Karlovarský kraj, Charita Česká republika, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Protiepidemický systém České republiky, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkrálová sbírka pod dohledem protiepidemického PSA, přijdou koledníci?  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.