Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Vojtěch rezignoval na post ministra zdravotnictví. Nemám se zač stydět, říká

Adam Vojtěch (ANO) dnes ráno rezignoval na post ministra zdravotnictví. Uvedl to na úvod tiskové konference. Podle něj se tak stalo po důkladném zvážení. Vojtěch vedl ministerstvo zdravotnictví téměř tři roky.

Po necelých třech letech odstoupil z funkce ministra zdravotnictví Adam Vojtěch. Dnes ráno uvedl, že rezignaci už předal premiérovi Andreji Babišovi. Uvedl, že demisí chce vytvořit prostor pro řešení epidemie koronaviru, která v posledních dnech nabírá na závažnosti. Poslancem Vojtěch zůstává.

Vojtěch řekl, že za jeho éry se podařila řada změn ve zdravotnictví dokončit nebo nastartovat. Je přesvědčen, že udělal maximum pro zvládnutí epidemie nemoci covid-19. „Nemám se zač stydět," řekl.

Opozice k odchodu ministra zdravotnictví vyzývala kvůli nezvládnutí epidemie opakovaně.

Andrej Babiš na twitteru napsal, že odcházející ministr udělal víc než většina jeho předchůdců a boj s první vlnou koronavirové epidemie zvládl podle jeho slov "neuvěřitelně". Kdyby veškerou svou energii nemusel Vojtěch vynaložit na boj s koronavirem, jednou by se na něj vzpomínalo jako na nejlepšího ministra zdravotnictví, soudí premiér.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto úřad vlády

Štítky ministr, zdravotnictví, Adam Vojtěch, rezignace, ministr zdravotnictví, ANO 2011, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Andrej Babiš, epidemie, pandemie covidu-19, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Vojtěch rezignoval na post ministra zdravotnictví. Nemám se zač stydět, říká  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.