Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary rozzáří festival světla! Připraveny jsou obří světelné loutky i lasermapping

Karlovarští i pravidelní návštěvníci lázeňského města uvidí v pátek a sobotu 11. a 12. září Karlovy Vary ve zcela jiném světle. Aby také ne, bude se tu totiž konat už 5. ročník festivalu světla. Ústředním tématem letošního ročníku je sci-fi snímek Návrat do budoucnosti.

Akce Vary°Září se uskuteční 11. a 12. září, po oba večery se rozsvítí památky s pomocí nejmodernější technologie. Do záře reflektorů se tak dostane například kostel sv. Máří Magdalény, Alžbětiny lázně, městské divadlo nebo Grandhotel Pupp. Speciální atrakce budou na návštěvníky čekat také na Mlýnské kolonádě a ve Dvořákových sadech. Vrcholem programu bude lasermapping na budově hotelu Thermal.

Světelné instalace mohou lidé obdivovat vždy od 21 hodin. Vstup je volný a připraven je i bohatý doprovodný program. Jak už bylo psáno, letos se umělci inspirovali mimo jiné i sci-fi snímkem o cestování v čase, v rámci projekce na hotelu Thermal budou moci diváci spatřit i souboj dvou filmových vozů, a to Velorexu ze snímku Vrchní, prchni! a Deloranu z Návratu do budoucnosti.

Obří loutky i statické projekce

Mlýnskou kolonádu obsadí vskutku velké loutky, respektive tvorové z mořských hlubin. Nad hlavou návštěvníků tak propluje třeba velryba, medúza nebo mořská panna. Dvořákovy sady budou naopak ve znamení her. Alžbětiny lázně promění umělec Dan Gregor aka INITI v boj o záchranu planety, kde mohou lidé házením míčků trefovat vetřelce z hlubin vesmíru. Program je opravdu bohatý, bližší detaily najdete ZDE.

Co se týče dopravního spojený, navýší město po oba večery noční linky, jezdit budou na trase Tržnice – Richmond a zpět.

Zároveň Organizátor doporučuje nošení obličejových roušek a zachování odstupu 1,5 – 2 metry. Na všech místech s interakcemi bude k dispozici dezinfekce.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto https://mmkv.cz/

Štítky festival světla, akce, tip, Karlovy Vary, projekce, videomapping, Návrat do budoucnosti, festival, Marie Magdalena, Alžbětiny Lázně, a.s., Grandhotel Pupp, Hotel Thermal, Velorex, science fiction, lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary rozzáří festival světla! Připraveny jsou obří světelné loutky i lasermapping  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.